Mahkeme, Özbizerdik'in Beraat Kararında Direndi

Mahkeme, Özbizerdik'in Beraat Kararında Direndi

Şişli'deki Polat Rezidans'ta 5 yıl önce işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin davada mahkeme, Yargıtay’ın, sanık Onur Özbizerdik hakkındaki beraat kararını bozmasına direndi. Tutuklu sanık Özbizerdik'in tahliyesine karar verildi....

Şişli'deki Polat Rezidans'ta 5 yıl önce işadamı Fatih Edremit'in öldürülmesine ilişkin davada mahkeme, Yargıtay’ın, sanık Onur Özbizerdik hakkındaki beraat kararını bozmasına direndi. Tutuklu sanık Özbizerdik'in tahliyesine karar verildi.

Fulya'da 5 yıl önce Polat Rezidans'ta öldürülen işadamı Fatih Edremit'in katil zanlıları olarak yargılanan Hasan Heybetli'ye 'kasten öldürme ve ruhsatsız silah taşımak' suçlarından 25 yıl 10 ay hapis cezası verilirken, diğer sanıklar Dündar Kılıç’ın oğlu Onur Özbizerdik ve Bülent Zara'nın ise beraatına karar verilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Heybetli’nin cezasını onarken Özbizerdik'in beraat kararını bozmuştu.

Bozmanın ardından yeniden görülen davada İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmalara katılmayan Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Yurt dışından gelerek teslim olan Özbizerdik tutuklanmıştı. Davanın dün görülen duruşmasına getirilen Özbizerdik, mahkemenin daha önce verdiği beraat kararına direnmesini istedi. Duruşma savcısı, Özbizerdik ile Hasan Heybetli'nin olay yerinden birlikte uzaklaştığı ve fikir birliği içerisinde olduğu gerekçesiyle Yargıtay'ın bozma kararına uyulması yönünde görüş belirtti.

Ancak mahkeme, Özbizerdik hakkında daha önce verdiği beraat kararında direndi. Oy birliği ile Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyulmamasına karar verildi. Tutuklu sanık Özbizerdik'in tahliyesine hükmedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.