Mahalli at yarışları yapıldı

Mahalli at yarışları yapıldı

Konya Yarış Atları Sahipleri Derneği ile Konya Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulübü Derneği tarafından düzenlenen at yarışlarında, Safkan Arap ve İngiliz atları kıyasıya yarıştı.

Toplam 37 atın koştuğu yarışmanın sonucunda, 13 bin 260 TL para ödülü dağıtıldı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü’nün de desteklediği 18. Geleneksel Mahalli At Yarışları, Aksaray yolu üzeri hipodrom sahasında yapıldı. Safkan Arap ve İngiliz atlarının koştuğu toplam dört yarışmaya vatandaşlardan da büyük ilgi gösterdi. İlk yarışmayı bin 800 metre koşarak birinciliği Enis Badışoğlu’nun atı Acartay elde ederek, sahibine 2 bin 200 TL ödül kazandırdı. İkinci yarışmayı da yine Enis Badışoğlu’nun diğer bir atı olan Yıldır, birinciliği kaptırmayarak 2 bin TL ödüle layık görüldü.
Üçüncü yarışmayı ise bin 600 metre koşu ile Rasim Makarnacı’nın sahip olduğu Emrah Bey isimli at birincilikle tamamladı. Dördüncü ve son yarışmada ise, Ayhan Gümüş’ün atı Ümithan birinci gelirken, sahibine 2 bin TL para ödülü verildi. Dört yarışmada birinci gelenlere toplam 7 bin 800 TL para ödülü verilirken, yarışların tamamında ilk dörde girenlere, toplam 13 bin 260 TL para ödülü verildi. Yarışmaya Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Tuzlukçu Belediye Başkanı Mustafa Sak, Tarım İl Müdürü Vekili Bülent Alparslan ve vatandaşlar katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.