Mahalleli Yolu Kapattı, Öğrencileri Okula Göndermeme Kararı Aldı

Mahalleli Yolu Kapattı, Öğrencileri Okula Göndermeme Kararı Aldı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kale Mahallesi sakinleri, okula giderken ana yoldan karşıya geçen öğrencilerin ölüm tehlikesi geçirdiği gerekçesiyle Tatvan-Ahlat kara yolunda yol kapatma eyleminde bulundu. Mahalle sakinleri ayrıca önlem alınana...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Kale Mahallesi sakinleri, okula giderken ana yoldan karşıya geçen öğrencilerin ölüm tehlikesi geçirdiği gerekçesiyle Tatvan-Ahlat kara yolunda yol kapatma eyleminde bulundu. Mahalle sakinleri ayrıca önlem alınana kadar öğrencileri okula göndermeme kararı aldı.

Daha öncesinde üst geçit olmaması ve trafik ışığı konulmaması nedeniyle birçok ölümlü ve yaralamalı kazalara neden olan yolda, defalarca dilekçe vermelerine karşın önlem alınmamasını gerekçe gösteren mahalle sakinleri, olaya dikkat çekmek amacıyla yeni eğitim ve öğretim yılının ilk gününde yolda eylem yaptı. Birçok kazanın meydana geldiği Tatvan TOKİ girişi mevkiindeki Tatvan-Ahlat kara yolunda bir araya gelen mahalleli, öğrencilerle birlikte her gün yüzlerce aracın geçtiği yolu trafiğe kapattı. Yolun trafiğe kapanması nedeniyle ana yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Polisin ikna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine yolu trafiğe kapatan mahalleli ve polisler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Daha sonra polis tarafından ikna edilen mahalleli, yetkililerle görüşüp sorunu çözmek şartıyla yolu trafiğe açtı.

Yolun trafiğe açılmasından sonra basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, sorun çözülene kadar öğrencilerini okula göndermeme kararı aldıklarını açıkladı. Kale Mahallesi’nde ikamet eden öğrencilerin, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki okula gitmek için Tatvan-Ahlat kara yolunu aşmak zorunda kaldıklarını belirten Celal Karahan, “Öğrenciler bu yolu kullanarak okula gidip geliyor, fakat burası ölüm tehlikesidir ve öğrencilerimiz burada devamlı ölümle burun buruna kalıyorlar. Yetkililerden, buraya trafik ışığı kurmalarını istiyoruz.” dedi.

Kale Mahallesi sakinlerinden Melih Tekin de şunları söyledi: “Burası uluslararası bir kara yolu olmasına rağmen yayalar ve öğrenciler için herhangi bir önlem alınmamış. Üst geçit, ışıklandırma ve trafik ışıkları gibi hiçbir önlem alınmadığı için öğrencilerimiz her gün ölümle burun buruna kalıyorlar. Mahalle sakinleri olarak bir karar aldık. Mahalle olarak 100 civarında öğrencimiz var ve bir söz alana kadar öğrencilerimizi okula göndermeyeceğiz. Hiç kimsenin, öğrencilerin öğrenim hakkından mahrum kalmasına hakkı yoktur. Bu sebeple bu mağduriyetlerimizin bir an önce giderilmesini ve bu duruma yetkililerin çare bulmasını istiyoruz.”

Tatvan-Ahlat kara yolunun TOKİ mevkiinde her yıl 10-15 kişiye araç çarptığını iddia eden vatandaşlardan Zahir Ok ise trafik ışığı kurulmasını ve üst geçit yapılmasını istedi. Araçların çok hızlı gitmesinden ve trafik ışıkları olmamasından dolayı iki kardeşi ve babasının kaza geçirdiğini söyleyen Atilla Aka da “iki kardeşim halen hastanededirler. Buraya bir an önce bir ışık takmalarını rica ediyoruz.” diye konuştu.

Araçların çok hızlı geçmesinden dolayı bir arkadaşının trafik kazası geçirdiğini ve kendisinin de öğrenci olduğunu belirten Caner İla, okula gitmek için kara yolundan geçmek zorunda kaldıklarını, her gün ölüm tehlikesi geçirdiklerin belirterek, üst geçit ve kırmızı ışık kurulmasını istedi.

Lise öğrencisi olduğunu belirten İbrahim Kaymak ise her gün çok kez aynı yolu kullandıklarını, ölüm tehlikesi yaşadıkları için korkudan karşıya geçmekte çok zorluk çektiklerini söyledi. Kaymak, 10 gün içinde 3 kişiye araba çarptığını iddia edip, trafik ışıkları kurulum sözü almayana kadar okula gitmeyeceklerini ifade etti.

Vatandaşlar tarafından kısa süreliğine trafiğe kapatılan yol, Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin ikna çabasıyla kontrollü bir şekilde tekrar trafiğe açtırıldı ve vatandaşlar olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.