Madenciler Ankara'ya Gitti

Madenciler Ankara'ya Gitti

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi Özel HEMA Kömür İşletmesi'nde dün başlayan eylem bugün de devam etti. Sabah saatlerinde 15 kişilik işçi grubu ile Ankara'ya yola çıkan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli Beldesi Özel HEMA Kömür İşletmesi'nde dün başlayan eylem bugün de devam etti. Sabah saatlerinde 15 kişilik işçi grubu ile Ankara'ya yola çıkan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "Hayırlı sonuçla döneceğimize inanıyorum." dedi.

    Kandilli HEMA işletmesinde, işletme yönetimi ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasında çıkan anlaşmazlık sonrasında işletme müdürlüğü işçi çıkarımına gideceğini açıklamıştı. Yaklaşık 2 aydır süren süreçte dün 18 işçiye iş akitlerinin fesih edildiğinin bildirilmesi sonucunda yaklaşık 850 madenci eylem kararı almış, 08.00, 16.00 ve 24.00 vardiyalarında çalışan işçiler madene girmemişti.

    Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Mutlu ve beraberindeki 15 işçi, bugün sabah saatlerinde Ankara'ya yola çıktı. Konunun çözümü ve işçilerin yeniden işe alınması amacıyla Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan ile görüşeceklerini belirten İsa Mutlu, amaçlarının Ankara' dan olumlu sonuçla dönmek olduğunu söyledi. Madencilerin 2 aydır moralsiz bir şekilde madene indiğini ve diğer işçilerin de işten çıkarılmasının söz konusu olduğunu kaydeden İsa Mutlu, "Sorunun çözümü için Ankara'ya gidiyoruz. İşçi arkadaşlarımız eylemlerine devam ediyor. Buradan sonuç alarak dönmeyi hedefliyoruz. Ancak sonuç alamazsak eylemimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.