Madde bağımlıları hayata bağlanacak

Madde bağımlıları hayata bağlanacak

Toplumun her katmanını ilgilendiren madde bağımlılığı ile mücadele konusunda hazırlanan proje sonuçlandı.

Projeyle madde bağımlılarının tedavi süreci ve sonrasında iş bulma ve sosyalleşme  konusunda yaşadıkları sıkıntılar giderilmeye çalışıldı. Dedeman Otel’de düzenlenen programa Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, Konya Baro Başkanı Fazlı Akgün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilal Erdoğan, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Platformu üyeleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı. Proje hakkında bilgi veren Konya Platformu Başkanı Mehmet Ali Çelik, "Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi’ hibe programı kapsamında belirlenmiş "Dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ve istihdam edilebilirliklerinin arttırılması, is gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması ve iş gücü piyasasına girişlerin önündeki engellerin kaldırılması’ programa amacına uygun olarak hazırlanmış ve sonuçlanmıştır” dedi.

PSİKOLOJİK DESTEK SAĞLANIYOR

Proje hakkında bilgi veren Çelik, “Projemiz, Konya Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ye Eğitim Merkezi'nde  (AMATEM) tedavi gören madde bağımlılarının tedavi süreci ve sonrasında sosyal entegrasyonlarının sağlanması ve bu kişilerin iş bulma konusunda yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi ile istihdam edilebilirlikleri amacıyla sunulmuştur. Bu kapsamda psikolojik ve mesleki yoğun eğitimlerin yanında uygulamaya yönelik çalışmalar da olacaktır. Aile ve işveren eğitim çalışmaları projenin amacına tam olarak ulaşması için önemli görülmüştür” ifadelerini kullandı.

KURSİYERLER SEKTÖRE KAZANDIRILIYOR

Proje dahilinde kursiyerlerin mesleki anlamda bölgedeki giderek artan turizm ve otelcilik alanındaki kalifiye eleman ihtiyacı göz önünde bulundurularak, aşçı yardımcısı, komi ye kat hizmetleri konusunda eğitimler aldığını kaydeden Çelik, “Ayrıca uzman psikolog ve PDR hocalarımız gerek toplu gerekse bireysel olarak kursiyerlerimize çeşitli ölçekler ye anketler uygulanmış ye bunların sonuçları değerlendirilerek kursiyerlerimizin kişilik analizleri yapılmış ve bu analizler sonucu gençlerimizin desteğe ihtiyaç duyduğu alanlar belirlenmiştir" şeklinde konuştu. Çelik projenin önemine değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Umudunu kaybetmiş gençlerimize bu ve benzeri projelerle uzatılacak her el ülkemizin geleceği gençlerimizi hayata bağlayacak, sağlıklı, ülkesine faydalı, üreten gençler olarak bize geri dönecektir. Bir sivil toplum kuruluşu olarak bu proje ile toplumsal duyarlılık reflekslerimizi geliştirmiş olduk.”

MEHMET ALİ NURULLAHOĞULLARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.