''Macera Peşinde'' öğrencilerle buluştu

''Macera Peşinde'' öğrencilerle buluştu

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatroya uyarlanan, Duran Çetin'in kaleme aldığı ''Macera Peşinde'' adlı eserin ilk seansı, öğrencilerle buluştu

Meram Belediyesi Konevi Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatroya uyarlanan, Duran Çetin'in kaleme aldığı ''Macera Peşinde'' adlı eserin ilk seansı, öğrencilerle buluştu.
     Meram Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, her gün 2 kez sahnelenecek olan tiyatroyu, 107 okuldan yaklaşık 15 bin öğrenci izleyecek.
     Oyunun ilk seansına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Başkan Yardımcısı Ali Uysal, kitabın yazarı Duran Çetin ve öğrenciler katıldı.
     Kalaycı, ''Türkiye Okuyor, Meram Okuyor'' projesi kapsamında ilköğretim öğrencilerine ücretsiz dağıttıkları 75 bin kitap arasında yer alan Duran Çetin'in ''Macera Peşinde'' adlı eserini tiyatroya uyarladıklarını belirtti.
     Çocuklara yapılan yatırımın, en önemli yatırım olduğunu vurgulayan eğitimci-yazar Duran Çetin ise 75 bin kitabın basılarak öğrencilere dağıtılmasının önemli bir kültürel hizmet olduğunu vurguladı.
     Amaçlarının, öğrencilere kendi öz kültürüne uygun davranışları kazandırabilmek olduğunu ifade eden Çetin, oyunda iyilik, güzellik, ahlak ve dürüstlük gibi değerlerin anlatıldığını ifade etti.
     Oyunun gösteriminin 7 Mart 2012'ye kadar devam edeceği kaydedildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.