Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Başkan Özhaseki'yi Ziyaret Etti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi, Başkan Özhaseki'yi Ziyaret Etti

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek bir süre görüştü.    Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu olarak Kayseri'yi sık sık ziyaret eden Gabor...

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi ziyaret ederek bir süre görüştü.

    Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu olarak Kayseri'yi sık sık ziyaret eden Gabor Kiss, Ankara Büyükelçisi olarak atandıktan sonra da ilk resmi ziyaretini Kayseri'ye gerçekleştirdi. Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ile birlikte Başkan Özhaseki'yi ziyaret eden Kiss, ilk resmi temaslarını Kayseri'de yapmaktan şeref duyduğunu ifade ederek "Buraya gelirken evime geliyormuş gibi seviniyorum." dedi. Son 3 yıl içinde Macaristan ile Türkiye arasındaki dostluk haritasına Kayseri'yi de yerleştirmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Gabor Kiss, Kayserilileri her zaman Macaristan'a beklediklerini söyledi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise 'dostum' şeklinde hitap ederek Gabor Kiss'in büyükelçiliğe atanmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Macaristan ile sıcak ilişkilerin başlamasında ve gelişmesinde Gabor Kiss'in büyük emekleri olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Güçlü heyetlerle, karşılıklı ziyaretler yapılarak işbirliğini artırmanın yollarını arayabiliriz." diye konuştu.

    Sıcak bir şekilde geçen ziyaretin sonunda Başkan Özhaseki ve Konuk Büyükelçi karşılıklı hediyeler verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.