LYS Matematik sınavında 2 soru hatalı mı?

LYS Matematik sınavında 2 soru hatalı mı?

Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, dün yapılan LYS-1 matematik sınavındaki 12. işlem sorusunun ve 18. polinom sorusunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi

Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, dün yapılan LYS-1 matematik sınavındaki 12. işlem sorusunun ve 18. polinom sorusunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi. Atalay, sınavdan hemen sonra matematik öğretmenleriyle bir araya geldiklerini, soruların hatalı olduğunu ve doğru cevap şıkkının cevap anahtarlarında olmadığını belirlediklerini söyledi.
12. soruda, “Tamsayılar kümesi üzerinde q işlemi, her a ve b tam sayısı için
a q b = a – b + 1 biçiminde tanımlanıyor. Buna göre q işlemiyle ilgili olarak I)    Birim elemanı 1’dir. II)    Değişme özelliği vardır. III)    Birleşme özelliği vardır. ifadelerinden hangileri doğrudur?” sorusunun sorulduğunu bildiren Naci Atalay, “Cevap, A şıkkı Yalnız I olarak verilmiştir. Ancak verilen sorudaki I. öncüldeki “birim elemanı 1’dir” ifadesi yanlıştır. Aşağıdaki işlemlerden de görüleceği gibi bu işlemin birim elemanı yoktur. Soru iptal edilmelidir. 18. soruda da P(x) = x11 – 2x10 + x – 2 polinomunun x2 – 5x + 6 polinomuna bölümünden kalan kaçtır? diye sorulmuştur. Cevap şıklarında doğru cevap olmadığından dolayı polinom sorusu iptal edilmelidir” dedi.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum