Lütfi Yalman: Gazoz değil motor fabrikaları açtık

Lütfi Yalman: Gazoz değil motor fabrikaları açtık

Saadet Partisi Ankara Mamak İlçesi’nin 6’ıncı Olağan Kongresi geniş bir katılımla Ulus Yüzüncü Yıl Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışında kısa bir konuşma gerçekleştiren partinin Mamak İlçe Başkanı Mehmet Karagülle, daha önce yaptıkları çalışmaları daha aşk ve azimle bundan sonra da sürdüreceklerini ifade etti. Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt ise salonda sadece Saadet Partililerin değil, ümmetin tüm diyarlarından manen insanların olduğunu ifade etti. Beyazıt, “Sorumluluğumuzun inancımızın gereği olarak bundan sonraki çalışmalarımızı azimle, disiplinle, gayretle hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı. Kongrede kısa bir konuşma yapan MGV’nin Onursal Genel Başkanı Nevzat Laleli de toplumun ölçüyü kaybettiğinin altını çizerek, milletin milli değerlere sarılması gerektiğine söyledi. Laleli, “Bu konuda neler yapabiliriz diyerek çalışmalıyız. Ölçü bizim için çok önemlidir. Bu ölçüyü toplumda hâkim kılmak için mücadele etmeliyiz” dedi.

MAKAMA TALİP OLANLAR KAYBETTİ

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman kongredeki konuşmasında hareket olarak Saadet Partisi’ni diğer partilerden ayıran temel özelliklerden söz etti. Yalman, “Bütün siyasi partiler kendilerine göre çözüm yolları getirir. Biz ise ‘sıradan bir parti değiliz, sadece parti de değiliz’ deriz. Bizim bir ülkümüz var, bizim bir davamız var, bizim bir idealimiz var. Bu ülkü ve ideal Türkiye sınırları içerisinde kalan bir dava değil. Bütün İslam coğrafyasını kapsayan, bütün insanlığı kucaklayan bir davadır” dedi. Yalman, konuşmasının devamında ise, “Biz hiçbir zaman makama ve mevkie talip olmayız. Biz her zaman hizmete talip olmuşuzdur. Aramızdaki temel farklardan biri budur. Makama talip olanlar her zaman kaybetmişlerdir, zıvanadan çıkmışlardır, tabiri caizse kudurmuşlardır” ifadelerini kullandı.

ŞAHISLARA GÖRE ADIM ATMAYIZ

“Bizim bir takım ölçülerimiz ve değerlerimiz var. Bu ölçüler ve değerlere göre hareket eden bir siyasi hareketiz. Onun için şahısların beklentilerine, hırslarına, heveslerine göre karar vermez, adım atmayız” diyen Yalman, inandıkları değerlere göre hareket ettiklerini ifade etti. Yalman, diğer siyasi partilerden ayıran en önemli bir diğer farkı da şu sözlerle özetledi: “ Milli Görüş Hareketinin siyasi partileri olarak bir diğer farkımız da şudur. 40 küsür yıldır siyasi hayatımız boyunca hiçbir zaman arsızlıkla, hırsızlıkla, ahlaksızlıkla, yolsuzlukla biz suçlanmamışız. İktidarlara geldik, bunları hiç söyleyen oldu mu, olamaz”

TRAKTÖR FABRİKALARI, ŞEKER VE ÇİMENTO FABRİKALARI KURDUK

Yalman, siyasi hareket olarak iktidara geldikleri her dönem başarılı olduklarını da ifade ederek, “Koalisyonlar kurduk, iktidar olduk. MSP döneminde birçok abimiz o dönemde CHP ile koalisyona kırılmıştı. Ama en faydalı adımlar ise ülkemizde o dönemlerde atılmıştır. Kıbrıs ’ın feth edildiği, eğitime ahlak derslerinin konulduğu bir dönem olmuştu. Sanayi hamlesi o zaman başlatıldı. 200 kadar ağır sanayi fabrikasının temeli atılmış, bir buçuk yıl sonra ise 130 tanesinin açılışı yapılmıştır. Anadolu’nun her tarafına fabrikalar kuruldu. Öyle ufak tefek değil, gazoz fabrikası değil. Motor fabrikaları, traktör fabrikaları kurmuşuz, şeker ve çimento fabrikaları kurmuşuz” hatırlatmasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.