Lucerna Koleji, Robot Yarışmasında Belçika Şampiyonu Oldu

Lucerna Koleji, Robot Yarışmasında Belçika Şampiyonu Oldu

Belçika'da 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' adı altında düzenlenen robot yarışmasında Lucerna Koleji'nden bir ekip Belçika şampiyonu oldu. Aynı okuldan başka bir ekip ise jüri özel ödülüne layık görüldü.Belçika’da yaşayan Türk asıllı...

Belçika'da 'Bilim Kahramanları Buluşuyor' adı altında düzenlenen robot yarışmasında Lucerna Koleji'nden bir ekip Belçika şampiyonu oldu. Aynı okuldan başka bir ekip ise jüri özel ödülüne layık görüldü.

Belçika’da yaşayan Türk asıllı girişimcilerin gayret ve destekleriyle 2003 yılında kapılarını öğrencilere açan Lucerna Koleji verdiği kaliteli eğitimle, adını Belçika’da duyurmayı başarıyor. kolej öğrencileri, ülke genelinde düzenlenen robot yarışmasında şampiyon oldu.

Belçika’nın Houthalen-Helchteren bölgesinde bu sezon açılan yeni Lucerna Koleji şubesinde öğretmenlik yapan Mehmet Yılmaz, uluslararası arenada Belçika’yı en iyi şekilde temsil edip dünya birincisi olmak istediklerini vurguladı.

Lucerna Koleji Brüksel şubesi öğretmenlerinden Atilla Günal, robot yarışmasına iki ay gibi kısa bir süre kalan hazırlıklara başladıklarını belirterek, "Öğrenci arkadaşlar dersten sonra okulda kalarak yarışmaya hazırlandılar. Hafta sonları okula gelerek çalıştılar. Sürekli bir azim ve bir istek ve bir başarı elde etmek istiyorlardı ve onu da başarmış oldular. Üç öğrenci kardeşimiz bir robot tasarladılar ve bu yarışmada Jüri Özel Ödülüne layık görüldük.’’ dedi.

Robot yarışmasına katılan ve Jüri Özel Ödülüne laik görülen Lucerna Koleji'nde birinci sınıfta okuyan Enes Sezer, "İki arkadaşım ile ve öğretmenlerimin yardımıyla robot geliştirdik. Aldığımız ödül bizim iyi çalıştığımızı ve ilk senemizin olmasına rağmen gayret ettiğimizin göstergesi.’’ şeklinde konuştu.

Lucerna Kolejleri Müdür Fevzi Yıldırım, bundan önce de birçok yarışmada madalya ve kupalar kazandıklarını belirterek, "Kolejimizden farklı gruplar katıldı bir grubumuz Belçika birincisi oldu. Diğer grubumuz jüri özel ödülüne layık görüld. Lucerna Kolejleri olarak çok mutluyuz. Bu başarıyı elde eden öğrencilerimizi ve onları çalıştıran öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.