Lübnanlı yetimlere yardım

Lübnanlı yetimlere yardım

Konya AYDER-İHH yöneticisi ve gönüllüsü üçü bayan 13 kişi Lübnanda yaptıkları yardım çalışmaları kapsamında yetimlere giyim ve ayakkabı yardımında bulundu

Konya AYDER-İHH gönüllüsü bir ekip Lübnan’da çeşitli yardım çalışmalarında bulundu. Yardım faaliyetlerine katılan Kulu ilçesi gönüllüsü işadamı Murat Ünver, Lübnan’la ilgili izlenimlerini anlattı. Murat Ünver, “Konya AYDER’in (Anadolu İnsani Yardım Derneği) davetiyle katıldığım bu gezinin amacı İHH’nın bütün dünya üzerindeki bakımını üstlendiği 17 bin yetimden Konya’ya düşen bin yetimin giydirilme projesi idi. Beyrut, Tripoli, Saida ve Baalbek şehirlerinde Filistinlilerin kaldığı kampları gezdik. Bu kamplarda insan yaşar demek çok zor ama çaresiz olanlar yaşıyor. Tek kişinin sığabildiği sokaklardan geçerek ilerlerken caddenin üstünde, sağında, solunda kablolar ve su tesisatları görüyorsunuz. Sorduğunuzda alt yapının sıfır olduğunu ve elektrik su telefon gibi bütün ihtiyaçların bu tek kişilik caddenin iki metre üstünde yani insanların tam tepesinde olduğunu öğreniyorsunuz. Kamplardaki yaşam alanları aynen bir hurdalık görüntüsü veriyor ama çaresiz insanlar bu şartlarda yaşama tutunmaya çalışıyor” dedi.

İHH’nın bu bölgede kendisine partner kuruluşlar oluşturduğunu söyleyen Murat Ünver, “Bu kurumlar Filistinlilerin kaldığı bu kampların bütün sorumluluğunu almışlar.  Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için var güçleri ile çalışıyorlar. Çünkü Filistinlilerin gerçekten yardıma ihtiyaçları var. Lübnan devleti Filistinlilere vatandaşlık hakkı tanımıyor dolayısı ile hiç bir sosyal güvenceleri yok sağlıkla ilgili hiçbir problemlerini çözemiyorlar. Aile olarak yaşayanların,  az çok evlerine rızk getirebilecek kadar çalışanı olabilenlerin iyi kötü ayakta durmaya çalıştıklarını görebiliyorsunuz. Ama asıl mesele, babasını kaybetmiş yetimler. Tam sözün bittiği bu yerde İHH ve dünyanın pek çok yerinde irtibata geçtiği partner kuruluşlar,  yani hayır kurumları,  dernekler ve vakıflar geliyor gündeme. İHH Türkiye’deki bağışçılarından toplayabildiği yardımları tamamen resmi ortamlarda ve makbuz karşılığı bu partner kuruluşlara aktarıyor, böylelikle Müslüman Türk milletinin Filistinli kardeşlerinin,  yetimlerinin hamisi olma görevini yerine getiriyor” diye konuştu. Murat Ünver, yapılan yardım çalışmalarının ihtiyaçları karşılamaya yetmediğini belirterek, tüm insanlığı ellerinden geldiğince bölge halkına yardım etmeye davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.