Lokantıcıdan örnek hizmet

Lokantıcıdan örnek hizmet

Konya'da 10 yıldır lokantacılık yapan Mehmet Belkuyu isimli esnaf, 3 aydır şehit çocuklarına ücretsiz yemek ikramında bulunuyor. Lokantacı Mehmet Belkuyu bu örnek davranışı herkesin takdirini topluyor

Son aylarda artan terör olaylarının ardından toplumun her kesiminde duyarlılık artmaya başladı. Bazı taksi şoförleri şehit ailelerinden ve gazilerden ücret almazken, bazı fotoğrafçılar şehit yakınlarına ücretsiz hizmet veriyor. Konya'da 10 yıldır lokantacılık yapan Mehmet Belkuyu isimli esnaf da şehit çocukları konusunda örnek bir davranış sergiledi.  Atatürk Caddesi üzerinde Şirinhanım Çeşmesi yanında 10 yıldır faaliyet gösteren Şirinhanım Kebap ve Kokoreç dükkanının sahibi Mehmet Belkuyu şehit çocuklarından ücret almıyor. Dükkanın camına astığı levha ile şehit çocuklarına ücretsiz hizmet verdiklerini açıklayan Belkuyu, amacının bu konudaki duyarlılığın artmasını sağlamak olduğunu söyledi.

ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Lokantacı Mehmet Belkuyu, son aylarda artan şehit haberlerine çok üzüldüklerini belirterek, şunları söyledi:  "Ülkemizin Doğusundan gelen her şehit haberi yüreğimizi dağlıyor. Artan terör olayları hepimizi derinden etkiliyor. Devletimiz şehitlerin geride bıraktıklarını sahip çıkıyor. Bunu biliyoruz. Fakat biz de elimizden geldiği kadar şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, onların sahipsiz olmadığını göstermek için böyle bir hizmette bulunmaya karar verdik. Yaklaşık 3 aydan beri bu hizmeti yapıyoruz. Yoldan geçen vatandaşlar dükkanımıza uğrayıp bizi tebrik ediyorlar. Biz de bu uygulamayı iyi ki yapmışız diyoruz. Vatandaşlar bu uygulamadan dolayı bizleri takdir ediyorlar. Bizler diğer esnaflara da örnek olmak istiyoruz. Onlar da bizi örnek almalılar. Artık şehit haberleri gelmesin. Toplum olarak şehitlerimizin bize emanet bıraktığı yetimlerine sahip çıkmalıyız."

AHMET SÜTCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.