Lokantacıların sorunları çözülecek

Lokantacıların sorunları çözülecek

Konya Lokantacılar Esnaf Odası'nın yapılacak olan başkanlık seçimlerinde daha önce adaylığını açıklayan Ahmet Pamuk yaptıkları çalışmaları anlatarak vaatleri hakkında bilgi verdi.

Konya Lokantacılar Esnaf Odası başkanlığı seçimleri 17 Ocak’ta yapılacak.  Esnaf Odası Başkanlığına Ahmet Pamuk’ta aday olduğunu açıklamıştı. Mevlana Palace Otel’de yapılan basın açıklaması ile adaylık sürecinde yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Pamuk, lokantacılar esnafının sorunlarını çözmek için Lokantacılar Esnaf Odası başkanlığına aday olduğunu söyledi. Adaylık sürecinde esnafların sorunlarını dinlediklerini söyleyen Pamuk, sektörde hizmet veren tüm esnafların sorunlarına ve yaşadıkları sıkıntılara yakından tanık olduğunu belirtti. Pamuk, “Lokantacı, etliekmekçi, çiğköfteci, kafe, restoran gibi işletme sahiplerimizin ve bu sektörde çalışan tüm meslektaşlarımızın çözüm bekleyen sorunlarının olduğunun farkındayım. Bu sebepten dolayı yeni bir yüz, yeni bir ekip, genç, dinamik ve sorunların çözümü için canla başla koşabilecek özelliklere sahip arkadaşlarım ile hizmete talip oldum.  Konya Lokantacılar Odası Başkanlığı’nın sektör için ne kadar önemli bir kurum olduğunu çok iyi biliyorum. Esnaflarımız bize bu görevi verirse canla başla çalışıp onların her zaman yanında olup, sorunların çözümü için elimizden gelenden fazlasını yapacağız” diye konuştu.

DÜŞÜK FİYATLI ET VE UN TEMİN EDECEĞİZ

Lokantacılık ve etliekmek sektöründe kullanılan ve genelde ana madde olan et ve un fiyatlarının yüksekliğinin işletmecilere büyük maddi yük getirdiğini sözlerine ekleyen Pamuk şu şekilde konuştu: “Biz bu sorunun çözümü için tüm Türkiye’de tanınan ve Konya’da şu anda önemli bir konumda olan et ve et ürünleri imal eden firmalarımızla prensip olarak anlaştık. Bu firmalar ile yönetime geldiğimizde yapacağımız anlaşma ile tüm üyelerimizin bütçelerini oldukça rahatlatacak bir fiyat ile ihtiyaçlarını karşılayacağız. Konya mutfağının tanıtımı, mesleki eğitimlere ağırlık verilmesi esnafımızın hizmet kalitesinin artırılması ve kurumlaşması konusunda gereken çalışmaları yapacağız. Bunun yanı sıra, üyelerimizin sorunlarına tespiti için yine üyelerimiz ile birlikte oluşturacağımız komisyonların çalışmaları ile sorunları belirleyip, bu sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşüp takipçisi olacağız.”

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.