Liseli Öğrencileri Taşıyan Otobüs Devrildi: 43 Yaralı (2)

Liseli Öğrencileri Taşıyan Otobüs Devrildi: 43 Yaralı (2)

İzmir'den Anadolu Lisesi öğrencilerini Eskişehir ve Ankara'ya üniversite tanıtımı ve şehir gezisine götüren otobüs, şoförün yolu şaşırıp kontrolden çıkması üzerine Kütahya ile Eskişehir'in İnönü İlçesi arasında yan yatıp devrildi....

İzmir'den Anadolu Lisesi öğrencilerini Eskişehir ve Ankara'ya üniversite tanıtımı ve şehir gezisine götüren otobüs, şoförün yolu şaşırıp kontrolden çıkması üzerine Kütahya ile Eskişehir'in İnönü İlçesi arasında yan yatıp devrildi. Kazada otobüs sürücüsü ile öğretmen ve öğrencilerinde içerisinde bulunduğu 43 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çoğunluğu Yunus Emre Devlet Hastanesine kaldırılan kişilerin sağlık durumunun iyi olduğu ve bazılarının ayakta tedavi olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir'den Anadolu Lisesi öğrencilerini üniversite tanıtım gezisi için Eskişehir'e getiren Muharrem Patı yönetimindeki 45 UV 707 plakalı otobüs, gece İzmir'den Eskişehir'e hareket etti. Sabah 07:00 sularında Kütahya'ya varan otobüs şoförü kümbet kavşağında yolu şaşırdı. Kümbet kavşağından Eskişehir'e dönmesi gereken şoför yolu şaşırınca Kütahya İnönü istikametine doğru gitti. Ancak yolu şaşıran otobüs, sabah saat 07:30 sularında Eskişehir'in İnönü İlçesi Kütahya Karayolu Oklubalı Mevki Dutlucu rampasında şarampole devrildi.

Sürücü Muharrem Patı'nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yan devrilen otobüste bulunan öğrenci ve öğretmenlerinde bulunduğu 43 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Sürücü Patı'nın da yaralandığı kaza sonrası yaralılar, ambulanslarla Eskişehir'deki hastanelere götürüldü. 15 yaralı Devlet Hastanesine, 28 yaralı ise Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Yaralılar, bu hastanelerde ayakta tedavi edildi. Tedavileri bitenlerin çoğunluğunun taburcu edildiği kaydedildi.

Öğrencilerin Eskişehir ve Ankara'daki üniversite tanıtımı için 3 günlüğüne geziye çıktıkları öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.