Lise-Sanayi işbirliği  protokolü imzalandı

Lise-Sanayi işbirliği protokolü imzalandı

Konya ilindeki bazı Mesleki Teknik Anadolu Liseleri ile yine Konya’da faaliyet gösteren sanayi kuruluşları arasında, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay’ın katılımı ile işbirliği protokolü imzalandı.

Törende birer konuşma yapan Çelik-El Tarım Makinaları Sanayi Ltd. Şti., Çelik Motorlu Araçlar Sanayi Ticaret A.Ş. (Renault Yetkili Servisi) ve Seydişehir –Bozkır-Ahırlı –Yalıhüyük Kırmızı Et Üreticileri Birliği temsilcileri birer konuşma yaparak mesleki eğitimin önemine değindiler.

Firma temsilcileri, eğitimsiz meslek, mesleksiz eğitimin olamayacağını vurgulayarak kalifiye insan yetiştiren ve sanayi kuruluşlarına işbirliği fırsatı sağlayan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ettiler.  Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, ilimizdeki tüm okullarda öğrencilerimizin aldıkları teorik bilgileri, ilgili kuruluşta pratiğe dökme ve kendini geliştirmelerinin önemine değindi. Daha önceki yıllarda farklı sanayi kuruluşları ile yaptıkları çalışmalardan aldıkları olumlu dönütler sayesinde mümkün olduğu kadar yeni işbirliği çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay yaptığı konuşmada mesleki ve teknik eğitimin önemine ve ülkemizin kalkınması için değerine vurgu yaparak, destek veren sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.