Ligin boyu kısalıyor

Ligin boyu kısalıyor

Bank Asya 1. Lig’de geri sayım başladı. 9 haftadır liderliğini sürdüren Kardemir Karabükspor, 2005-2006’dan bu yana 24. hafta itibariyle en fazla puan toplayan ekip oldu

Bank Asya 1. Lig’de Kardemir Karabükspor, bitime 10 hafta kala 2. sıradaki rakibi Bucaspor’un önünde 10 puan farkla liderliğini devam ettirdi. Ligde 10. haftadan itibaren bugüne kadar sadece 4 puan kaybeden ve 16. haftadan beri yoluna lider olarak devam eden Kardemir Karabükspor, Konyaspor’u 4-1 yenerek 56 puana ulaştı. 24. haftayı en yakın rakibi Bucaspor’un 10 puan önünde tamamlayan Kardemir Karabükspor, 2002-2003’ten itibaren 18 takımla oynanan ligdeki takımlar içinde 24. hafta itibariyle 2004-2005 sezonunda 58 puan toplayan Sivasspor’dan sonra en fazla puan toplayan ekip olurken, 2005-2006’dan bu yana ligde 24. hafta itibariyle en fazla puan toplayan takım oldu. Ligde 15. haftadan beri ilk 6 sıradaki takımın değişmediği ligde, Bucaspor, deplasmanda Adanaspor’u 3-0 yenerek, 46 puana ulaştı. Ligde 4. sıradan itibaren takımlar 1’er puanla sıralanıyor. Bu hafta istedikleri sonuçları alamayan Boluspor ve Giresunspor, ilk 6 sıradaki takımlara puan olarak yaklaşamadı.

ZİRVEDEKİLERİN MAÇLARI
Ligde kalan 10 haftada lider Kardemir Karabükspor ise kalan 10 maçta 4 müsabakayı evinde, 6 mücadeleyi ise deplasmanda oynayacak. 2. sıradaki Bucaspor, Altay maçı dahil 7 maçını İzmir’de oynarken, sadece 3 müsabakada İzmir dışında mücadele edecek. Ligde 4. durumdaki Altay ise 6 maçını İzmir’de, 4 maçını ise deplasmanda oynayacak. Adanaspor ve Konyaspor’un 5’er maçta taraftarlarının önünde mücadele edeceği, diğer 5 maçta da deplasmanda 3 puan mücadelesi yapacağı ligde Karşıyaka ise Bucaspor maçı dahil 5 müsabakasını İzmir’de oynayacak.
İlk 6 sıradaki takımların kendi aralarında yapacakları müsabakaların programı şöyle:  25.Hafta Konyaspor-Karşıyaka 27.Hafta Bucaspor-Kardemir Karabükspor Altay-Adanaspor 28.Hafta Karşıyaka-Kardemir Karabükspor 29.Hafta Bucaspor-Karşıyaka 30.Hafta Altay-Bucaspor 31.Hafta Konyaspor-Adanaspor 34.Hafta Altay-Konyaspor Adanaspor-Kardemir Karabükspor
ALT SIRALARDAKİ MÜCADELE
Bank Asya 1. Lig’den Turkcell Süper Lig’e yükselebilmek için ilk 6 mücadelesinin yanı sıra, TFF 2. Lig’e düşmemek için de mücadele devam ediyor. Ligde ikinci devrede son 5 maçında lider Kardemir Karabükspor gibi üst üste 5 maçtan galibiyetle ayrılan Samsunspor, sıralamada 14.’lükten 9.’luğa kadar yükselirken Giresunspor da 12.’likte 8.’liğe çıktı. Dardanelspor ve Mersin İdmanyurdu ise puan durumunda 4’er sıra geriye gitti. Son 10 haftaya girilen ligde, Kocaelispor 12 puanla son sırada alırken, Hacettepe 24 puanla 17. sırada, aynı puana sahip Kayseri Erciyesspor ve Mersin İdmanyurdu da 25 puanla 16. ve 15. sırada yer aldı. Her hafta alınan sonuçlarla yeni bir heyecanın yaşandığı Bank Asya 1. Lig’de 16. sıradaki Kayseri Erciyesspor ile 7. sıradaki Boluspor arasında 10 puanlık fark bulunuyor.
BANK ASYA BU HAFTA SARARDI
Bank Asya 1. ligde geride kalan 24. hafta da; hakemler ise 43 sarı ve 2 kırmızı kart gösterdi.  Kırmızı kart gören futbolcular; Kocaelispor’dan Serdar ve Çanakkale’den Oğuzhan oldu.  Bu futbolcularla birlikte Konyaspor’dan Zafer Demir ve Ufukhan da sarı kart cezası nedeniyle hafta sonunda takımlarının oynayacakları maçlarda forma giyemeyecekler. Ligde en hırçın maçı 7 sarı ve 1 kırmızı kartın çıktığı Kocaelispor-Altay maçı oldu. Mersin-Erciyes maçında 8, Rize-Gaziantep karşılaşmasında ise 7 sarı kart gösterildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.