Lider ülke olacağız

Lider ülke olacağız

Bakan Davutoğlu, ''Ülkemizin bu ay yıldızlı bayrağının her yerde, en yüksek yerlerde dalgalandığı günler gelecek. Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz, lider ülkelerden biri olacağız" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Konya'nın Bozkır ilçesinde halka seslendi. 
Bozkır buluşmasının kendisini en fazla heyecanlandıran buluşmalardan biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Bozkır insanının ne kadar yiğit ve mert olduğunu en iyi kendisinin bildiğini, çünkü kendisinin de bu toprakların çocuğu olduğunu söyledi. 
Dünyada her gün çok önemli olaylar ve gelişmeler yaşandığını, yeni meydan okumalarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Davutoğlu, bu yoğun gündemde Bozkır'daki tablonun kendilerine güç verdiğini vurguladı. 
Kalabalığın, ''Bozkır, seninle gurur duyuyor'' tezahüratı üzerine Davutoğlu, ''Daha da çok gurur duyacağımız günler gelecek. Ülkemizin bu ay yıldızlı bayrağının her yerde, en yüksek yerlerde dalgalandığı günler gelecek. Dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz, lider ülkelerden biri olacağız. Bütün hedefimiz, halkımızdaki bu heyecanı dünyaya taşımak. Allah'ın izniyle taşıyacağız'' diye konuştu. 
Davutoğlu, dün Libya ile ilgili bir toplantı nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: 
''Bütün toplantılarda, seçimler konuşuluyor ve 'ne olacak' diye soruluyor. Ben de 'arkamızda bu millet oldukça inşallah Türkiye'nin geleceği çok parlak olacak' diyorum. Çünkü bu millet bizim arkamızda... Çok küçük ülkelerden borç istiyorduk. Dün, Libya'daki kardeşlerimizin okulları, hastaneleri, yolları için 100 milyon dolar yardım açıkladık. İşte kudretli ve şefkatli devlet bu... Nerede bir kardeşimiz 'bize yardım edin' derse oraya yetiştik. Artık, başka ülkelerden yardım isteyen değil, başka ülkelere yardım eden bir Türkiye var. Büyük bir kararlılıkla geleceğe yürüyoruz.'' 
Birilerinin yurt dışından başka partilere destek verdiğini söyleyen Davutoğlu, ''Bizim destek isteyeceğimiz tek merci sizsiniz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.