Leyla Birlik'in makam şoförü Kandil'den çıktı

Leyla Birlik'in makam şoförü Kandil'den çıktı

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'in makam şoförünün Kandil'in dağ kadrosundan olduğu ortaya çıktı

Hakim tarafından serbest bırakılan  terörist Ahmet U.'yu bizzat Silopi'ye kaçıran ve polis şehit etmesine neden olan HDP Milletvekili Leyla Birlik'in makam şoförlüğünü PKK terör örgütünün dağ kadrosundan A.E.'nin yaptığı ortaya çıktı. Şırnak Terörle Mücadele Ekiplerinin çalışması sonucu tespit edilen ve mahkeme tarafından arandığı ortaya çıkan A.E. yapılan operasyonla yakalandı. Terörist şoför yakalandığında Birlik ile aynı araçtaydı. Birlik dokunulmazlık zırhından faydalanıp terörist makam şoförünün gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı. 

HER YERE RAHATLIKLA GİRİP ÇIKTI

Ancak hakkında mahkeme kararı olduğu için o terörist kurtulamadı. A.E. sorgulanmak üzere Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet yetkilileri terörist makam şoförünün Birlik'in milletvekili imkanlarıyla her yere rahatlıkla girip çıktığını belirtti. Yapılan araştırmalarda A.E.'nin maaşını da Birlik'ten aldığı tespit edildi.  


Araç, Şırnak Belediyesi'nin

A.E.'nin atamasını ise PKK'nın bizzat yaptırdığı belirlendi. A.E.'nin bölgede rahat hareket edebilmesini sağlamak amacıyla yapılan atamanın arkasında ise Kandil var. A.E. PKK'nın kırsal kadrosu içinde yer alıyordu. Soruşturmayı genişleten polis A.E.'nin kullandığı aracın Şırnak Belediyesi'ne ait olduğunu belirledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.