Letonya: 0 - Türkiye: 0 (İlk Yarı)

Letonya: 0 - Türkiye: 0 (İlk Yarı)

Stat: SkontoHakemler: Bobby Madden, Alan Mulvanny, Alastair Mather (İskoçya Futbol Federasyonu)Letonya: Kolinko, Gabovs (Dk. 38 Freimanis), Dubra, Gorkss, Kurakins, A. Visnakovs, Ikaunieks, Zjuzins, Fertovs, Sabala, E. VisnakovsTürkiye: Volkan Babacan,..

Stat: Skonto

Hakemler: Bobby Madden, Alan Mulvanny, Alastair Mather (İskoçya Futbol Federasyonu)

Letonya: Kolinko, Gabovs (Dk. 38 Freimanis), Dubra, Gorkss, Kurakins, A. Visnakovs, Ikaunieks, Zjuzins, Fertovs, Sabala, E. Visnakovs

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, Gökhan Töre, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup (Dk. 40 Bilal Kısa), Olcay Şahan, Arda Turan, Umut Bulut

Sarı kartlar: Dk. 45 Sabala, Dk. 45+2 E. Visnakovs (Letonya)

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'da Letonya ile Türkiye arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz berabere tamamlandı. Grubun diğer maçında ise İzlanda, konuk ettiği Hollanda karşısında ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

FATİH TERİM'DEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Fatih Terim, Letonya karşısına iki değişiklikle çıktı. Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçında forma verdiği kaleci Tolga Zengin ile Selçuk İnan'ın yerine Volkan Babacan ve Oğuzhan Özyakup'u ilk 11'de tercih etti. Terim'in bu tercihi ile kaleci Volkan Babacan, ilk kez bir resmi maçta A Milli Takım'ın kalesini korumuş oldu.

TFF YÖNETİM KURULU, MAÇTA

Skonto Stadı'nda oynanan maçı Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu izledi. Mücadeleyi protokol tribününde izleyen Başkan Demirören ve yönetim kurulu üyelerine iş adamı Saadettin Saran da eşlik etti.

TÜRK TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ

Letonya'da buz okeyinden sonra en popüler ikinci spor dalı futbola Leton taraftarlar fazla ilgi göstermezken, komşu ülkelerden gelen yaklaşık bin kadar Türk taraftar, millileri coşkuyla destekledi.

Bu arada az sayıda Letonyalı taraftar, İstiklal Marşı okunması sırasında kendi marşlarını söylemesi dikkat çekti.

8. dakikada Arda'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Umut Bulut'un, dönerek yaptığı vuruşta top, az farkla yandan auta çıktı.

18. dakikada Arda'nın pasında Letonya ceza alanı önünde topla buluşan Olcay Şahan, rakibinden sıyrılarak şutunu çekti; ancak kaleci Kolinko yatarak topu uzaklaştırmayı başardı.

20. dakikada Olcay'ın ara pasında savunma arkasına sarkarak kaleci Kolinko ile karşı karşıya kalan Umut Bulut, plasesini yaptı; ancak Leton kaleci bu pozisyonda da yatarak topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.

41. dakikada Letonya yarı alanında topla buluşan Arda Turan'nın sert şutunda meşin yuvarlak, az farkla yanda auta çıktı.

43. dakikada Ikanunieks'in ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Volkan, topul yatarak kontrol etmeyi başardı.

Kalan dakikalarda da gol olmayınca ilk yarı, 0 - 0 tamamlandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.