Kuzey Ren Vestfalya'da Her Üç Çocuktan Biri Göçmen Kökenli

Kuzey Ren Vestfalya'da Her Üç Çocuktan Biri Göçmen Kökenli

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) 17,5 milyon nüfusu ile Almanya’nın ne kalabalık eyaleti konumunda. Toplam nüfusun 4,2 milyonu göçmen olan KRV’de 2011 yılında 2,2 milyon göçmenin 14 yaşından daha küçük olduğu kaydedildi. Bu, her sekiz kişiden...

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) 17,5 milyon nüfusu ile Almanya’nın ne kalabalık eyaleti konumunda. Toplam nüfusun 4,2 milyonu göçmen olan KRV’de 2011 yılında 2,2 milyon göçmenin 14 yaşından daha küçük olduğu kaydedildi. Bu, her sekiz kişiden birinin göçmen kökenli olduğu anlamına geliyor.

KRV İstatistik Dairesi ayrıca 773 bin çocuğun (yüzde 34,7) göçmen kökenli olduğunu açıkladı. Bu, eyaletteki her üç çocuktan birinin kökünün dışarı da olduğu anlamına geliyor.

Açıklamada ayrıca göçmen kelimesinden, ailesinin yabancı pasaport taşıyor olması veya 1955 yılından itibaren herhangi bir sebeple kendisi veya ailesinin Almanya’ya göç etmesinin kastedildiğine yer verildi.

Açıklanan bu rakamlara son yıllarda eyalete çok sayıda gelen Doğu Avrupa, Suriye ve Irak gibi ülkelerden gelen mülteciler dahil değil. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.