Kuzey Kore'den Rusya Çıkarması

Kuzey Kore'den Rusya Çıkarması

Kuzey Kore liderinin özel temsilcisinin bugün Rusya'ya gittiği bildirildi. Güney Kore medyasına göre; Kuzey Kore İşçi Partisi Sekreteri Choe Ryong-hae, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kim Kye-gwan, Ekonomi Bakanı Yardımcısı Ri Kwang-gun ve...

Kuzey Kore liderinin özel temsilcisinin bugün Rusya'ya gittiği bildirildi. Güney Kore medyasına göre; Kuzey Kore İşçi Partisi Sekreteri Choe Ryong-hae, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kim Kye-gwan, Ekonomi Bakanı Yardımcısı Ri Kwang-gun ve Genelkurmay Başkanı Yardımcısı No Kwang-chol'un aralarında olduğu bir heyet bugün Rusya'ya gitti.

Choe Ryong-hae'nin yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceği belirtildi. Heyetin Rusya'da sekiz gün kalacağı bildirildi.

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin Çin ile ilişkilerinin soğuması üzerine Moskova'ya daha fazla yanaştığını söylüyor. Ayrıca BM'nin bu hafta içinde Kuzey Kore'deki insan hakları ihlali ile ilgili bu ülkeye karşı alınacak kararı oylamaya sunmasının ziyaretin amaçlarından biri olduğu kaydediliyor.

Güney Kore Birleştirme Bakanlığı sözcüsü Lim Byeong-cheol'ün ise Kuzey Koreli heyetin Rusya'ya seferini "olağan dışı" adlandırdığı dikkat çekti.

Rusya'nın başkentinde yapılması planlanan resmi görüşmelerin ardından, Kuzey Kore heyetinin Rusya'nın Uzakdoğusu'ndaki Khabarovsk ve Vladivostok kentlerini ziyaret edeceği bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.