Kuzey Kore’de Üniversitelere Giriş Sınavına, Yabancı Dilde Konuşma Da Eklenecek

Kuzey Kore’de Üniversitelere Giriş Sınavına, Yabancı Dilde Konuşma Da Eklenecek

Kuzey Kore’de üniversitelere giriş sınavına yabancı dilde konuşma ve dinleme de ekleneceği aktarıldı.Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ın ele geçirdiği Kuzey Kore’de yayınlanan bir eğitim dergisinde, ülkedeki üniversitelere...

Kuzey Kore’de üniversitelere giriş sınavına yabancı dilde konuşma ve dinleme de ekleneceği aktarıldı.

Güney Kore’nin resmi haber ajansı Yonhap’ın ele geçirdiği Kuzey Kore’de yayınlanan bir eğitim dergisinde, ülkedeki üniversitelere giriş sınavında bir takım değişikliklerin olacağı yer aldı. Söz konusu dergide, Kuzey Kore’deki kabinenin değişen dünya şartlarına uygun yetişen bir nesil için yabancı dil eğitimine önem verilmesi gerektiği, bu yüzden de üniversitelere giriş sınavlarında yabancı dilde konuşma ve dinleme gibi bölümlerin de ekleneceği ifade edildi.

Dergide aktarılan bilgiye göre, ilk deneme 2015 kışında başkent Pyongyang’da yapılacak. Başta Kim İl-sung Üniversitesi olmak üzere Kim Chaek Teknik Üniversitesi, Bilim Teknik Üniversitesi ve Kim Chul-joo Eğitim Üniversitesi, başvuru yapan öğrencileri, üniversite giriş sınavlarında aldıkları puanların yanı sıra yabancı dil sınavlarındaki konuşma ve dinleme notlarına göre de değerlendirecek. İlk zamanlarda yabancı dil sınavları her üniversitede ayrı ayrı yapılacak olsa da, uzun vadede bu sınavların merkezden, üniversite giriş sınavına eklenerek yapılması planlanıyor.

Dergide yabancı dil derken, özellikle bir dilden bahsediyor olmaması dikkat çekti. Birçok uzman, Çince ve Rusça’nın yanı sıra İngilizce'nin bu sınavlara dahil olup ilerleyen süreçte, ülkede bu dilin eğitimde ön planda olacağını öngörüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.