Kuzey Kore, Siyasi Tutuklu Kampının Gizlice Boşaltıyor

Kuzey Kore, Siyasi Tutuklu Kampının Gizlice Boşaltıyor

Kuzey Kore'nin, siyasi tutukluların tutulduğu toplama kampındaki mahkumları gizli bir şekilde başka hapishaneye naklettiği bildirildi.Kuzey Kore'nin, son zamanlar ülkede insan hakları sorunlarıyla ilgili haberlerin artması üzerine, siyasi tutukluların...

Kuzey Kore'nin, siyasi tutukluların tutulduğu toplama kampındaki mahkumları gizli bir şekilde başka hapishaneye naklettiği bildirildi.

Kuzey Kore'nin, son zamanlar ülkede insan hakları sorunlarıyla ilgili haberlerin artması üzerine, siyasi tutukluların bulunduğu Yodok kampını boşaltmaya başladığı belirtildi. Tutukluların, uydu kameralarına yakalanmamaları için gece vakti başka hapishanelere nakledildiğine dikkat çekiliyor.

Güney Kore medyasının yaydığı haberde, Kuzey Kore hükümetinin, Yodok kampına daha sonra çiftçileri göndererek, uluslararası camiaya Yodok'un çiftçilik yaparak cezalarını çekenlerin kampı olarak lanse edilmesini amaçladığı kaydedildi.

Kamptaki siyasi tutukluların yerlerinin değiştirilmesine, son zamanlar Kuzey Kore'de insan haklarının daha da kötüleşmesine ilişkin haberlerin BM ve uluslararası toplumun dikkat merkezine girmesinin neden olduğu belirtildi.

Yakın zamanda, BM tarafından hazırlanan ve Kuzey Kore'de siyasi mahkum kamplarının bulunduğunu iddia eden rapora sert tepki veren Kuzey Kore yönetimi, ülkede sadece 'emek vasıtasıyla' ıslahı amaçlayan kampların olduğunu kabul etmişti.

Kuzey Kore hükümetinin, siyasi esirlerin başka kamplara gönderilerek çalışma kampı havasını vermeye çalıştıkları Yodok siyasi tutuklular kampı, ülkenin Kuzey Hamgyeong ilinde bulunuyor. Uzmanlar, bu kampta yaklaşık 50 bin siyasi tutuklunun olduğu tahmin ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.