Kuzey Kore, Güney Kore’nin Görüşme Teklifini Reddetti

Kuzey Kore, Güney Kore’nin Görüşme Teklifini Reddetti

Güney Kore’nin insan hakları üzerine üst düzey görüşme yapma teklifini Kuzey Kore reddetti.ABD’nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler’in (BM) Genel Kurul Toplantısı düzenlenirken, insan hakları üzerine Kuzey Kore ile Güney Kore arasında...

Güney Kore’nin insan hakları üzerine üst düzey görüşme yapma teklifini Kuzey Kore reddetti.

ABD’nin New York şehrinde Birleşmiş Milletler’in (BM) Genel Kurul Toplantısı düzenlenirken, insan hakları üzerine Kuzey Kore ile Güney Kore arasında soğuk rüzgar esmeye başladı. Önceki gün yapılan Kuzey Kore’nin İnsan Hakları Üst Düzey Toplantısı’na katılan Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se, Kuzey Kore’ye insan hakları üzerine üst düzey ikili görüşme teklifinde bulunmuştu.

Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye cevabı gecikmedi. Kuzey Kore hükümetine bağlı yayın organı Uriminzokkiri’de yer alan yazıda, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun sert bir dille eleştirildi. Yun’un teklifini ülkelerinin imajını karalamaya çalışma çabası olarak nitelendiren site, “Kendilerinde insan hakları mevcut dahi değilken, böyle bir teklif psikolojik bir hakarettir.” ifadelerini kullanarak Güney Kore’yi de eleştirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.