Kuzey Iraklı Mühendis Ve Teknik Adamlar Türkiye'de Eğitiliyor

Kuzey Iraklı Mühendis Ve Teknik Adamlar Türkiye'de Eğitiliyor

Yüksek gerilim enerji hatları onarım ve yenileme çalışmalarında görev yapacak Kuzey Iraklı mühendis ve teknik elemanlar Türkiye’de eğitiliyor.

Yüksek gerilim enerji hatları onarım ve yenileme çalışmalarında görev yapacak Kuzey Iraklı mühendis ve teknik elemanlar Türkiye’de eğitiliyor.

Ankara’da bir hafta süren teorik eğitimin ardından TEİAŞ Sakarya 5. İletim Tesis ve İşletme Gurup Müdürlüğü sahası içinde 7’si mühendis, 19’u teknik eleman olmak üzere toplam 26 kişiye pratik eğitim veriliyor. 4 gün sürecek eğitimde yüksek gerilim hatlarında güvenli bir şekilde nasıl çalışılacağı ve olası bir kaza anında ilk müdahalenin nasıl yapılacağı konusunda bilgi veriliyor.

TEİAŞ Sakarya 5. İletim Tesis İşletme Grup Müdürü Hikmet Durak, bu eğitimin Türkiye’de ilk kez yapıldığını söyledi. Bununda Türkiye’nin ulaştığı seviyeyi gösterdiğini vurgulayan Durak, artık bu tür eğitimleri hem kendi personele hem de yabancılara öğretir duruma geldiklerini kaydetti. Kuzey Iraklı mühendis ve teknik personel eğitiminde yüksek gerilim hatlarında emniyetli bir çalışmanın nasıl yapılacağını uzman eğitimciler tarafından anlatıldığını belirten Durak “ Emniyet kemeri nasıl kullanacak bunu öğretiyoruz. Yüksekte çalışmanın İrceliklerini anlatıyoruz. Yüksekte düşmeyi engelleyici sistemler üzerinde duruyoruz. Düşmenin engellenemediği durumlarda oluşacak bir kazaya nasıl müdahale edileceğini gösteriyoruz. “ dedi.

Eğitimden sorumlu olan Münevver Özcan ise Türk firmalarının Kuzey Irak, Suriye, Libya, Yemen’de hatlar yaptıklarını, ihaleyi alan bu firmaların eğitimlerinin ise daha önce yabancı ülkelerde yapıldığını vurguladı. Özcan, “Bu eğitimleri İngiltere, Fransa, Ürdün gibi ülkeler yapıyordu. Bu bir ilk. Biz Türk müteahhitlerinin eğitimlerine de Türkiye’de de yapılır olduğunu ispatlamak için bu eğitme tabip olduk. Kontratı kazanarak bu eğitim ilk defa gerçekleşti. İlk safhası Ankara’da teorik bir eğitim verildi. Burada da pratik eğitim olarak gerçekleşiyor. “ diye konuştu.

Kuzey Irak Enerji Bakanlığı yetkilisi Muhsin Muhammet İsmail ise eğitimin çok güzel geçtiğini, burada öğrendiklerini ülkelerinde tatbik edeceklerini söyledi. Irak Savaşı sonrasında evlere günde sadece 2 saat elektrik verilebildiğini hatırlatan İsmail, son yapılan çalışmalarla şu anda 23, 24 saat elektrik hizmeti verildiğini dile getirerek, bunda Türk müteahhitlerinin büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.