Kuyumcuların gözü düğünlerde

Kuyumcuların gözü düğünlerde

Kademeli normalleşme süreciyle birlikte düğün ve nikâh işlemleri arttı. Kuyumcularda da yoğunluk başladı. Sarraflar, “Bir dönem yasaklardan dolayı sorun yaşamıştık. İşlerimiz açıldı, satışlardan memnunuz” dedi

Korona virüs tedbirleri ve kısıtlamalarından dolayı, birçok sektör iş yapamaz duruma geldi. Düğün ve nikâh işlemlerinin yasaklardan dolayı bir süre yapılamaması düğün salonu işletmecilerini zora sokarken; kuyumcular da iş yapamadı. Düğünlerin yasak olması, altın fiyatlarının yükselmesi sarrafları çıkmaza soktu. Kademeli normalleşmeyle birlikte sektörlerde hareketlilik başladı. Düğün ve nikâh işlemlerinin artması kuyumculara da yaradı. Sarraflarda ciddi bir hareketlilik başladı.

DÜĞÜN SEZONUNUN AÇILMASI KUYUMCULARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

1 Haziran’dan itibaren başlayan “kademeli normalleşme” süreciyle birlikte aylardır salgın gerekçesiyle ve alınan tedbirler nedeniyle yapılamayan düğünlerin belli kısıtlamalar çerçevesinde tekrar başlaması kuyumcuların yüzünü güldürmeye başladı. Umudunu düğün sezonuna bağlayan kuyumcu esnafının yüzü aylardır yapılmayan düğünlerin tekrar başlamasıyla bir nebze de olsa güldü. Düğün sezonunun açılmasıyla birlikte iptal edilen ve yeni yapılacak olan düğünlerle birlikte sektörde bir hareketlilik yaşanmaya başladığına dikkat çeken Kuyumcu Hayri Büyüktermiyeci, aylardır ertelenen düğünlerin tam olarak başlamasını beklediklerini dile getirdi. Normalleşme dönemi ve düğün sezonunun da açılmasıyla sektörde bir hareketlenme başladığını ifade eden kuyumcu Hayri Büyüktermiyeci, düğün ve nişan hazırlıklarından dolayı yoğun bir döneme girdiklerini ve artan altın satışlarından dolayı memnun olduklarını belirtti.

11-2-1200x800.jpg

ESKİSİ KADAR ÇEYREK ALTIN SATILMIYOR

Kuyumcu Hayri Büyüktermiyeci, “Kademeli normalleşme ile birlikte düğün ve nişan hazırlıkları başladı. Bu da sektörde hareketlenmeye vesile oldu. Düğün sezonundayız. İşlerimiz bundan sonraki süreçte daha da artacak. Bu konuda umutluyuz. Bugün en fazla gram altın alınıyor. Çeyrek altın, eskisi gibi satılmıyor. Çeyrek altının fiyatı 835 TL civarında. Vatandaşlar düğün ve nikâhlarda çeyrek altın takmak yerine gram altın veya para takmayı tercih ediyor. Doğal olarak çeyrek altın satışlarımız da düştü” dedi.

GURBETCİLER ALTINA YATIRIM YAPMIYORLAR

Geçen yıl kısıtlamalardan ötürü yurda gelmeyen gurbetçilerin bu yıl ülkeye akın ettiğini dile getiren Büyüktermiyeci, daha sonra şunları söyledi: “Gurbetçiler geliyor. Gurbetçiler geldikçe, iç piyasadaki hareketlilik de artıyor. Gurbetçiler eskisi gibi altına yatırım yapmıyor. Daha çok tatile gidiyorlar. Önceden gurbetçiler ülkeye gelir gelmez elindeki parasını altına çevirirdi. Bugün böyle bir durum söz konusu değil.”

11-3-1200x800.jpg

“FİYATLARDA DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ”

Sarraf Mavi İşletmecisi Muammer Kılınç da “Düğün sezonunun başlaması, işlerimizi artırdı.

Bundan sonrası için de umutluyuz. İşlerimizin daha da artacağını öngörüyoruz. Altın fiyatlarında önümüzdeki günlerde bir düşüş beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İSE ŞU ŞEKİLDE:

Gram Altın: 505 TL

Çeyrek Altın: 835 TL

Yarım Altın: Bin 670 TL

Tam Altın: 3 bin 340 TL

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum