Kuveyt’te, İnsani Yardım Faaliyetlerine Güçlü Destek

Kuveyt’te, İnsani Yardım Faaliyetlerine Güçlü Destek

Dünyada yardıma muhtaç kimselere ulaşma ve ülkeler arası ortaklık kurarak yardım faaliyetlerini artırma çalışmalarına Ortadoğu’dan güçlü destek geldi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen “İnsani faaliyetlerin daha iyi olması için bilgilerin...

Dünyada yardıma muhtaç kimselere ulaşma ve ülkeler arası ortaklık kurarak yardım faaliyetlerini artırma çalışmalarına Ortadoğu’dan güçlü destek geldi. Bu yıl 5’incisi düzenlenen “İnsani faaliyetlerin daha iyi olması için bilgilerin paylaşımı ve etkili ortaklık” temalı konferans, Kuveyt’te birçok önemli ismin katılımı ile başladı.

Toplam 2 gün sürecek konferansta; BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı Valerie Amos, Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Sabah El Ahmad El Sabah, GCC Genel Sekreteri Dr. Abdullatif bin Rashid Al Zayani hazır bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Al Zayani, ihtiyacı olanlara yardımın insani bir zorunluluk olduğunu söyledi. Bu bağlamda, dünyadaki ihtiyaç sahiplerine, GCC ülkelerinin yardım faaliyetlerinde bulunduğunu anlattı. Ayrıca konferansta, Ortadoğu’da yaşanan terör olayları da kınandı. Terörizmin tüm değerleri ve ahlakı ihlal ettiğine, ülkelerde istikrarsızlık ve güvensizliği büyük ölçüde tetiklediğine vurgu yapıldı.

Öte yandan Amos, 2016’daki konferansın Türkiye’de olacağını açıkladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.