Kütahya Barosu Başkanı Atam: Kadına Şiddet Korkutucu Boyutlarda

Kütahya Barosu Başkanı Atam: Kadına Şiddet Korkutucu Boyutlarda

Kütahya Barosu, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınlara uygulanan şiddetin sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde, bugün bile vahşet düzeyinde devam ettiğini...

Kütahya Barosu, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, kadınlara uygulanan şiddetin sadece ülkemizde değil, dünyanın her yerinde, bugün bile vahşet düzeyinde devam ettiğini belirtti.

Türkiye'de, Ocak 2014'ten bu yana 240 kadının erkek şiddeti ile öldürüldüğü çok sayıda kadının işyerlerinde, evlerinde, sokaklarda erkek şiddetinin farklı biçimlerine maruz kaldığını ifade eden Kütahya Baro Başkanı Avukat Ahmet Atam, "Kadınlar hayatlarının her an ve her alanında cinsel kimliklerinden ötürü çeşitli şekillerde şiddete maruz kalabilmektedirler. Evli veya bekar olmaları, ya da eğitim durumları bunu değiştirmemektedir. Kadınlar yaş, sosyal ve ekonomik durumları ne olursa olsun, eşleri veya boşandıkları eşleri, ağabeyleri veya babaları tarafından dövülüyor, namus gerekçe gösterilerek öldürülüyor. Boşanmak istedi-istemedi, açık veya kapalı giyindi, izinsiz sokağa çıktı diye şiddete maruz kalıyor, intihara zorlanıyorlar." dedi.

Kütahya Barosu Başkanı Atam, kadınların sigortasız, çok düşük ücretli işlerde, sağlıksız ortamlarda çalıştırıldığını ifade ederek, "Kadın kadın olduğu için aşağılanıyor, sömürülüyor. Sokakta, toplu taşıma araçlarında, işyerinde cinsel tacize uğruyor. Mobbinge daha çok maruz kalıyor. İş gücü erkeğinkine alternatif ve dolayısıyla ucuz iş gücü olarak görülüyor. Ev içindeki çalışması göz ardı edilip, yok sayılıyor, önemsenmiyor. Kadınlara uygulanan şiddetin sadece ülkemizde değil, Dünyanın her yerinde, bugün bile vahşet düzeyinde. Kadınlar evde, işyerinde, okulda, sokakta şiddetin fiziksel, cinsel, psikolojik, ekonomik tüm şekilleriyle karşılaşıyorlar. Kadını cinsel meta olarak gören ve toplumsal yaşamda dizi ve filmlerle, basın-yayın organlarıyla kitlelere bu şekilde empoze eden ideolojinin etkisiyle yaşanan cinsel şiddet ise korkutucu boyutlardadır." şeklinde açıklamada bulundu.

Kütahya Barosu olarak bizde üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle, gerek İnsan Hakları Komisyonu ve gerekse Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonlarımız vasıtasıyla bu sorunların çözümünde aktif rol almaya çalışacaklarını ifade eden Başkan Atam, bu konuda çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz diye açıklamada bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.