Kuş sevgisi buluşturuyor

Kuş sevgisi buluşturuyor

Muhacir Pazarı içerisinde bulunan 'Kuş Pazarı'nda, muhabbet kuşundan kekliğe, güvercinden bıldırcına, tavuktan hindiye kadar birçok kümes hayvanı satılıyor. Kuş sevdalıları Pazar günleri bir araya geliyor.

Kuş meraklılarının ilk adresi olan kuş pazarında her haftasonu birbirinden farklı türden kuşların satışı yapılıyor. Kuşların fiyatı 5 ila bin lira arasında değişiyor. Birçok vatandaş ise Pazar stres atmak için geldiğini söyledi. Kuş yemleri ise 2-10 lira arasında değişiyor. En çok satışı yapılan ise arpa ve buğday. Yem satıcısı esnaf, 5 çeşit yem sattığını ifade ederek, kuşlara iyi bakmak için kaliteli yemin alınması gerektiğini söyledi.

PAZARDA STRES ATIYORUZ

Güvercin boncuğu satan bir tezgahtar ise, “Güvercinlerin ayaklarına takılan boncukları satıyorum. Pazarda, kuşla ilgili her şeyi bulabilirsiniz. Birbirinden renkli bocukları satıyorum. En çok Konyaspor’un renkleri olan yeşil-beyaz satılıyor. Ondan sonra da nazarboncuklu bileklikler geliyor” ifadelerini kullandı. Pazar esnafından Nusret Gökçe, “Kuş hastası evinin kirasını vermez o parayla kuş alır. Ama insanların kafasında kuş hastaları üzerinde yanlış bir algı var. İşsiz, vaktini boş şeylerle harcayan biri olarak görülüyor. Konya’daki kuş pazarı yıllardır canlılığını korumaktadır. Vatandaş, burada haftanın stresini burada atıyor.Pazara gelen herkes de kuş almıyor. Birçoğu kuşlara bakıyor. Onlarla vakit geçiriyor. Kuş aşkı çok başka bir şeydir. Güvercinlerle anlaşailmek ruh ister. Vatandaş genellikle dişi ve erkek alıyor. Daha sonra bunları çoğaltıp pazarda satıyor” dedi.

HOBİ BAHÇELERİNDE KUŞ BESLENİYOR

Apartmanların balkon ve çatılarına yuva yapan güvercinler ise doğa şartlarında yaşayan yaban güvercinleri olduğunu işaret eden Gökçe, “O cinslerin pazarda çok bir değeri yok. Çünkü onların evcilleştirmesi çok zor oluyor. Bir de renkleri hep aynı oluyor ve takla gibi marifetleri yok. Birçok vatandaş Karatay ve Selçuklu’daki hobi bahçelerinde güvercin yetişriyor. İzin günlerinde güvercinle orada vakit geçirip yemini suyunu veriyor” diye konuştu.

Pazardaki kuş ve kanatlı fiyatları ise şu şekilde: “Gangırt güvercini 30-40 lira, Alman Brahman Horozu 60-80 lira arısında, köy horozu 20 lira, besili köy tavuğu 35 lira, köy tavuğu 10-15 lira arasında, sülün 25-30 lira arasında, bıldırcın 2-3 lira. Süs güvercini bin lira.”

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.