Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi Gitgide Artıyor

Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi Gitgide Artıyor

Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi Gitgide Artıyor

Kurumun, firmanın yâda diğer oluşumların şirket içi yâda şirket dışındaki imajını yansıtan kavram kurumsal kimlik ile açıklanır. Tıpkı insanları tanımak için gerekli olan şeyin nüfus cüzdanı olması gibi. Şirketin renginden logosuna kadar içerdiği her tasarım bir kimliği ifade eder ve buna da kurumsal kimlik ismi verilir.

Firmaların hem çalışanlarına karşı hem de dış çevrelere karşı sergilediği görünen yüzü olan kurumsal kimlik, net olmalıdır. Kimlik kargaşası yaşayan yâda net olmayan her firma, müşteri kaybı yaşar ve zaman içerisinde de krizlere açık hale gelir. Bu nedenle, ve stratejisi firmaların gelecekleri için oldukça önemli bir konudur.

Kurumsal Kimlik Tasarımının Önemi Gitgide Artıyor

Markalaşma sürecinde kurumsal kimlik tasarımının önemi oldukça büyük. Sizle aynı hizmeti veren rakibinizden sizi ayıran web tasarımı, logo, renk seçimi ve elbette misyon/ vizyonunuzdur. Eğer ki, rakibinize benzer bir kurumsal kimlik tasarımına sahip olursanız rakibinizi güçlendirmiş olur ve elbette tekrara düşersiniz. Bu nedenle, kurumsal kimlik tasarımında logo tasarımı gibi ince detayla çok önemlidir.

Kurumsal kimlik tasarımı yaptırmak bana ne fayda sağlayacak” diyenler içinse hemen bir açıklama yapalım. Yepyeni bir şirket açtınız ve ürününüz yâda hizmetinizin benzeri yok. Hedef kitleniz ise sizin ürünlerinizi / hizmetinizi alabilecek potansiyele sahip. Logonuzdan renginize, kartvizit tasarımınızdan dağıttığınız broşürlere kadar her detay sizin nasıl bir firma olduğunuzun sinyallerini verir. Başarılı yapılmayan bir kurumsal kimlik ile elbette kendinizi net olarak açıklayamaz ve pazarda başarısız olabilirsiniz. Ancak, belirli stratejiler çerçevesinde oluşturulmuş iyi bir kurumsal kimlik, siz, müşterilerinizin yada rakiplerinizin gözünde prestij sahibi bir firma olarak atfedecek ve akılda kalıcı olmanızı sağlayacaktır.

Bu nedenle, kurumsal kimlik oluşturma sürecinizde mutlaka kurumsal kimlik tasarımı konusunda deneyimli ve profesyonel kişilerden yardım almalısınız. Kurumunuzun imzası nasıl ki değişmiyorsa bir kez yaptırdığınız kurumsal kimlik çalışmaları da müşterilerinizin ve rakiplerinizin aklından kolay kolay silinmeyecektir. Bu nedenle, ilk defa kurumsal kimlik oluşturacak tüm firma sahiplerinin kurumsal kimlik tasarımı nedir, nasıl yapılır – etkili kurumsal kimlik için ipuçları ve yöntemler nelerdir gibi kurumsal kimlik tasarımıyla ilgili tüm konularda çok fazla bilinçlenmesi adına bu postu hazırladık.

Kurumsal Kimlik Tasarımında Neler Var?

Kurumsal kimlik tasarımında sizlere verilecek hizmetlerin sayısı hiçte az değildir. Firmanızın ürettiği ürünler ve bu ürünlerin ambalajlarından tutunda tabelalara kadar birçok alanda kurumsal kimlik öğeleriniz stratejiler doğrultusunda hazırlanır. Kartvizitler, logo, antetli kağıtlar, zarflar, dosyalar, sertifikalar, tahsilat mektupları, bayraklar, broşürler, takvim, bloknot ve promosyon ürünleri gibi sayısız hizmet size kurumsal kimlik tasarımı hizmetiyle sunulur.

Kurumsal kimlik tasarımında yukarıda saydıklarımızın haricinde de dijital dünyadaki kimliğinizi de en iyi şekilde tasarlatmanız gerekiyor. Zira, rakiplerinizle birlikte pastanın büyük dilimlerini almak istiyorsanız rakiplerinizin sahip olduğu tüm sosyal medya kanallarına ve diğer avantajlarına sahip olun. Örneğin, web sitesi gibi günümüzde en önemli ihtiyaç olan dijital tanıtım hizmetlerine de göz atmanızda fayda var. Kullanıcı dostu ara yüzlü, sade ve hızlı açılabilen aktif bir web sitesi tasarımı mutlak suretle ilk adımınız olmalı. denilince akla gelen Sıradışı Digital olarak web tasarım sürecimizi dahi sizin stratejilerinize ve kurum kimliğinize göre yönetiriz.

İşte, Kurumsal Kimlik Oluşturma Aşamaları!

Firmaların kurumsal kimlik oluşturma sürecinde 5 aşamaya dikkat etmesi gerekiyor.

  1. Tüm işlerin belirlenmesi ve onaylanması süreci

Her işi yapmadan önce planlamanın ve olası problemlere karşı alternatif yollar üretmenin önemi oldukça büyük. Kurumsal kimlik tasarımına başlamadan önce yapılacak tüm işleri net olarak belirlemek ve net olarak ne istendiğine karar verilmesidir.

  1. Zamanlama

Tasarımlar oluşturulmaya başlanmadan önce belirli bir zaman hedefi konulmalıdır. Böylece, diğer yapılacak işlerin teslim süreleri de bu durumdan etkilenmez.

  1. Sunum

Kurumsal kimik uzmanları tarafından hazırlanan sunumlar mutlak suretle firma yetkililerine gönderilmeli ve onay alınmalıdır.

  1. Düzeltme

Kurumsal kimlikle ilgili ortaya konan her şey yetkiliye sunduktan sonra yeniden düzeltilebilir olmalıdır. Yani, çalışma kayıtlarını silmemek ve onun üzerinde düzeltme yapmak çok önemli bir husustur.

  1. Basım ve yayım

Onaylanan tasarımların yayımı için gerekli ekip üyelerinin belirlenmesi ve yönetilmesi son aşamadır. El ilanları, kalem gibi birçok kurumsal kimlik öğesinin dağıtılmasında rol oynayacak kişilerle yüz yüze görüşmek ve marka kimliğine uygun olup olmadığını tekrar kontrol etmek çok önemlidir.

Kurumsal kimlik tasarımı aşamalarına yukarda yer versek de içeriğe de biraz bakmakta fayda var. Firmayı daha ilk gördüğümüz anda tanımamızı sağlayan logo tasarımları, son derece önemli bir konudur. Başarılı logo örneklerine göz atarak markalara kattığı değer hakkında bilgi sahibi olabilir ve siz de logonuzda yer almasını istediğiniz simge, slogan yada diğer belirteçleri kurumsal kimlik uzmanınıza bildirebilirsiniz.

Renk, font gibi tüm detayları ise bir yere mutlaka not almak gerekebilir. Kurumsal kimlik çalışması yaptırdığınız firmanın kapanması halinde binlerce yazı fontu arasından markanızınkini bulmak epey bir zor olacaktır. Bu nedenle de renk ve font gibi markanızı özgünleştiren belirteçleri mutlaka not edin.

 

Etkili Kurumsal Kimlik Tasarımı Yapmak İçin İpuçları ve Yöntemler

“Kurumsal kimlik tasarımım benzersiz olsun ve bana başarı getirsin” diyorsanız oldukça etkili bir kurumsal kimlik tasarımı için bize kulak verin!

  • Sıradanlıktan Uzaklaşın

Rakipleriniz hep aynı rengi yâda aynı dekorasyonu kullanıyor olabilir ancak siz logonuzdan tutunda servis peçetelerinize kadar her detayı mutlaka yaratıcı bir ekip arkadaşınıza devredin. Kişiselleştirilmiş ve emsali olmayan her şey unutmayın ki dikkat çeker. Peçeteleri kare olarak satın almak yerine yuvarlak peçeteleri satın alın ve müşterilerinize sunun. Unutmayın, farklılıklar akılda kalır.

  • Başarılı Markaların Aurasına Bakın

Her bir markanın kendine has aurası vardır ve bu çoğu insan için aynı şeyi ifade eder. Örneğin, Starbucks’a girdiğinizde size özel bir hizmet alacağınızı bilirsiniz ve kendinizi Starbucks ile kişiselleştirirsiniz. Siz de başarılı birçok markayı mercek altına alarak müşterilerinize nasıl bir aura sunabileceğinizin planlamasını yapabilirsiniz.

  • Başarılı Logo Örneklerine Göz Atın

“Logo tasarımı konusunda iyi değilim” diyenler başarılı logo örneklerine bakarak belki de dev bir marka olacak firmanın logosunu bulabilir. Bu nedenle, esinlenmekten hiçbir zaman zarar gelmez ancak kopyalama derecesinde logoyu almamaya özen gösterin.

Markalaşma Yolunda Kurum Kimliğinizi Bize Emanet Edin!

çalışması ile bizler etkili bir kurumsal kimlik tasarımı için daima kendimizi günceller ve yeni markalara hayat verme konusunda yaratıcılığımızı geliştirmek adına yaratıcılığı arttıran egzersizler yaparız.

Kurumsal Kimlik Eskişehir başta olmak üzere Türkiye’deki her bir şehre kapılarını aralayan ekibimiz sektör fark etmeksizin kurumsal kimlik tasarımı çalışmalarınızı büyük bir özveriyle yapar. Siz de markalaşma yolunda firmanızı uzaktan seyreder ve rakiplerinizle kıyasıya rekabetin tadını çıkartırsınız. Güvenileceğiniz uzmanlar ve en iyi hizmet garantisi Sıradışı Digital ’de sizi bekliyor!

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.