Kurtulmuş: Yeni bir sivil anayasa yapılmalı

Kurtulmuş: Yeni bir sivil anayasa yapılmalı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in yeni dönemde sivil, katılımcı, özgür ve sosyal adaletçi yeni bir anayasayı yapmak zorunda olduğunu belirtti

HAS Parti Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, TBMM'nin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla bir açıklama yapan Kurtulmuş, TBMM'yi yeni dönemde önemli görevler beklediğini ifade etti.
Meclis'e başarılar dileyen Kurtulmuş, yeni anayasa konusunda şu ana kadar görüşlerini açıkladıklarını ve bundan sonra da açıklamaya devam edeceklerini kaydetti. Kurtulmuş, ''Bu yeni dönemde Meclis, mutlaka sivil, katılımcı, özgür ve sosyal adaletçi yeni bir anayasayı yapmak zorundadır. Hükümet mensupları konuşmalarında sadece 'anayasa değişikliği' ifadesini kullanıyorlar. Anayasa değişikliği yetmez; sivil, katılımcı ve demokratik yeni bir anayasa şarttır. Bunun için de yeni anayasayı yaparken toplumun bütün kesimlerinden mutlaka katkı almak gerekir'' dedi.
Kurtulmuş, Kürt sorununun Türkiye'nin en önemli sorunu olduğunu da ifade ederek, bu sorunun çözüm yerinin Meclis olduğunu vurguladı. BDP'nin Meclis'e gelmesini olumlu karşıladıklarını belirten Kurtulmuş, ''Meclis her türlü çözümün adresidir. Çünkü millet iradesini temsil etmektedir. Bu nedenle Kürt sorununun çözüm adresi de TBMM'dir. TBMM, terör meselesinde ciddi mesafe almak zorundadır. Çözüm adalete ve eşit yurttaşlığa dayalı gönüllü birliktelikte, kardeşliktedir'' ifadesini kullandı.
Meclis'in kavga değil, uzlaşma ve çözüm yeri olduğunun altını çizen Kurtulmuş, partilerin birbirlerine karşı muhalefet etmek kadar işbirliği örneği de sergilemesi gerektiğini kaydetti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.