Kurtulmuş: gücü tesirli bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız

Kurtulmuş: gücü tesirli bir Türkiye'yi hep beraber kuracağız

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, "Allah'ın izniyle bu milletin çalışmasıyla, gayretiyle icabını yerine getirerek önümüzdeki asrı sözü güçlü, gücü tesirli Türkiye'nin yüzyılı yapmak da boynumuzun borcudur." dedi.

Kurtulmuş, Söğüt Tören Alanı'nda düzenlenen 742'nci Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri Programı'nda yaptığı konuşmada, Anadolu'nun manevi mayasını karanlardan Ertuğrul Gazi'nin huzurunda olmaktan, bu güzel şehirde bulunmaktan şeref duyduğunu belirtti.

"Biz kökü mazide olan ama atiye doğru uzanan bir milletiz. Aynen Osmanlı'nın çınarı gibi, bu topraklarda gelişerek dünyanın dört bir tarafına dal budak salmış ve asırlar içerisinde dünyada hükümran olmuş bir milletin evladıyız." diyen Kurtulmuş, bugün de millet varlığı denilen yüz milyonlarla ifade edilen dostların, kardeşlerin gözünü Türkiye'ye çevirdiğini ve Türkiye'den haber beklediğini ifade etti.

700 kerpiç evden bir cihan devleti çıkarmanın büyük bir başarı olduğunu belirten Kurtulmuş, bu başarının köklerinde şecaatle, cesaretle yoğrulmuş olan Türk milletinin, aynı zamanda İslam'ın edep ve haysiyetiyle İslam'ın irfan ve hikmetiyle donanmış olan kabiliyetinin de fevkalade müstesna bir yeri olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum