Kurtulmuş: Büyükelçilikler Büyük Oranda Fişleme İle Meşgul Olurlardı

Kurtulmuş: Büyükelçilikler Büyük Oranda Fişleme İle Meşgul Olurlardı

Avusturya'dan Türkiye'ye işçi göçünün 50. yılı vesilesiyle Viyana'da düzenlenen 'Avusturya ve Göç' programında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de zihniyetin değişmeye başladığını iddia etti. Kurtulmuş," Devlet...

Avusturya'dan Türkiye'ye işçi göçünün 50. yılı vesilesiyle Viyana'da düzenlenen 'Avusturya ve Göç' programında konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de zihniyetin değişmeye başladığını iddia etti. Kurtulmuş," Devlet ile millet buluşmaya başladı. Büyükelçiliklerimizin kapıları duvar gibiydi. Buradaki insanları sakıncalı olarak görürlerdi. Büyükelçilik ve konsolosluklarımız büyük oranda fişleme ile uğraşırlardı." dedi.

"Göç meselesi insanlık tarihi kadar eskidir, hayatın ve yaratılışın bir parçasıdır." ifadelerini kullanan Kurtulmuş, Türkiye'den Avrupa'ya göçün sosyal hayatımız açısından çok önemli bir mesele olduğunu kaydetti. Tahta bavullarla gelenlerin çocuklarının farklı bir tablo ortaya koyduklarını ifade eden Kurtulmuş, "Birinci nesli hayırla yad etmek durumundayız." şeklinde konuştu. Kurtulmuş, " Büyükelçilik ve konsolosluklar buradaki insanlar ne yaparlar diye düşünmezlerdi. Burada 300 bin Türk olmasa, burada büyükelçiliğe, konsolosluğa ne ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Avusturya'da hazırlanan İslam Yasası'ndaki Türkiye'den imam gelmesinin engellenmesi konusu ile ilgili görüşlerini paylaşan Kurtulmuş ," İslam barış ve esenlik dinidir, huzursuzluk üretme dini değildir. Avusturya'da yetişen bir adamı da fevkalade bir din adamı da olabilir. Türkiye'den ya da başka bir ülkeden gelen din adamı da yeterli vasıflara sahip insanlar olabilir. Burada illa bir kısıtlama içine girmenin de din adamı nasıl olur şartını bilmemek olduğu ya da eksik anlamak demek olduğu kanaatindeyim" dedi.

"Ortada bir ihtiyaç varsa, illa bu din adamının Avusturyalı olacağı şartını getirmenin dini eğitim ve dini hizmetler bakımından eksik bir anlayış olduğunu düşünüyorum." diyen Kurtulmuş, "En azından bu kadrolar tamamlanana kadar başka ülkelerden gelen din adamlarının hizmetlerini devam ettirmesi gerektiğini düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

Avusturya'nın iç işlerine karışma gibi bir niyetleri olmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, "Ancak dost ve kardeş ülke olarak tavsiyelerde bulunacağız." dedi. Seçimlere katılımın düşük olması konusunda sitemlerini ileten Kurtulmuş, "Sivil toplumun bu konuda desteklerini bekliyoruz. " dedi.

Programada Türkiye-Avusturya Meclislerarası Dostluk Grubu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri hazır bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.