'Kürtler Eninde Sonunda Birleşecek, Kimse Bize Dokunamayacak'

'Kürtler Eninde Sonunda Birleşecek, Kimse Bize Dokunamayacak'

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane amalarının Kürt halkının birliğidir, ittifakı olduğunu belirtip, "Bugün bizi kendi topraklarımızda 4 parçaya ayırmışlar. Bizi parçalayanlar bize büyük zulümler uyguladı. Buna son vermek için Sayın...

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane amalarının Kürt halkının birliğidir, ittifakı olduğunu belirtip, "Bugün bizi kendi topraklarımızda 4 parçaya ayırmışlar. Bizi parçalayanlar bize büyük zulümler uyguladı. Buna son vermek için Sayın Öcalan 2 yıldır Kürt Konferansının yapılmasını öneriyor. Maalesef bunu şimdilik başaramadık. Ama Kürtler eninde sonunda birleşecek. Bunu gerçekleştirdiğimiz gün artık kimse bize dokunamayacak.” dedi.

Van’da yaklaşık 5 ay önce iki ailesi arasında başlayan ve 1 kişinin ölümü, onlarca kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayların ardından süren gerginlik DBP’nin araya girmesi ile son buldu. DBP, HDP ve DTK temsilcilerinin katıldığı barış yemeğinde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi barışarak aralarında ki husumete son verdi.

Van’da geçtiğimiz Temmuz ayında aralarında husumet bulunan Xelilan ile Brukan aşiretlerine mensup şahıslar arasında çıkan kavga sonucunda başlayan ve Sabri Tomay adlı vatandaşın ölümüne 4 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan olaylar DBP Van İl Başkanlığı’nın girişimlerinin ardından barışla sonuçlandı.

Van’ın Edremit İlçesinde bulunan bir otelde verilen barış yemeğine HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, DBP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, Barış Anneleri Meclisi Aktivistleri, Van İmamlarla Dayanışma Derneği (VADAY-DER) Başkanı Muğdat Mirekoğlu ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Yemekten önce konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer yaşanan barışın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti. Artık bu tür şeylerin yaşanmaması gerektiğini söyleyen Üçer, "Bugün ülkemiz ateş altındadır. Zulme karşı bir savaş verilmektedir. İslam dininin de kabul ettiği tek savaş zulme karşı verilen savaştır. Önemli olan vicdanımız, ahlakımız ve gönlümüzdür. Ebedi olan tek şey şereftir, haysiyettir ve onurdur. Her şey ölür ama insanın şerefi ölmez.” şeklinde konuştu.

HDP MİLLETVEKİLİ BİRTANE: BİZİ PARÇALAYANLAR BİZE BÜYÜK ZULÜMLER UYGULADI

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise şunları kaydetti: "Ben burada DTK adına bulunuyorum. Bizim amacımız Kürt halkının birliğidir, ittifakıdır. Bugün burada bu barışı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bugün bizi kendi topraklarımızda 4 parçaya ayırmışlar. Bizi parçalayanlar bize büyük zulümler uyguladı. Buna son vermek için Sayın Öcalan 2 yıldır Kürt Konferansının yapılmasını öneriyor. Maalesef bunu şimdilik başaramadık. Ama Kürtler eninde sonunda birleşecek. Bunu gerçekleştirdiğimiz gün artık kimse bize dokunamayacak.”

Son olarak söz alan aile mensupları ise barışın önemine değinerek DBP, HDP ve DTK’ye barış için gösterdikleri çabadan ötürü teşekkür etti. Barış yemeği yenilen yemeğin ardından sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.