Kurt Saldırılarına Karşı Verilecek Ödenekte Belirsizlik

Kurt Saldırılarına Karşı Verilecek Ödenekte Belirsizlik

Uzun yıllardır Almanya’da yaşamadığı tahmin edilen kurtların yaklaşık iki yıldan beri yeniden özellikle Aşağı Saksonya eyaleti ve Kuzey Ren Vestfalya gibi çevre eyaletlerde ortaya çıkması çevrecileri sevindirse de hayvanlara zarar verdiği...

Uzun yıllardır Almanya’da yaşamadığı tahmin edilen kurtların yaklaşık iki yıldan beri yeniden özellikle Aşağı Saksonya eyaleti ve Kuzey Ren Vestfalya gibi çevre eyaletlerde ortaya çıkması çevrecileri sevindirse de hayvanlara zarar verdiği için çiftçileri korkutuyor. Sayıları her geçen gün artan kurtlar yabani hayvanların yanı sıra özellikle koyun ve keçiler için büyük risk oluşturuyor.

Hayvanların daha iyi korunması ve parçalanan hayvanlar için ayrılan 50 bin Euro’luk devlet ödeneğin yeterli olmadığını belirten çiftçiler kurtların verdiği zarara karşılık bağlayıcı yasal hak olmaması üzerine iyice hayal kırıklığına uğradılar.

Aşağı Saksonya Çevre Bakanlığı ödenen tazminatın eyalet kasasından karşılandığını belirterek, ‘ödeme ancak hayvanları kurtların parçaladığı ispat edilirse yapılır’ şeklinde açıklama yaptı. Bu yılsonuna kadar yeni bir düzenleme yapmayı planlayan bakanlık ayrıca ödeneğin gelecek yıl artırılacağını belirtti.

Eyalet Koyun Yetiştiricileri Birliği Islah Müdürü Klaus Gerdes “Hayvanların zarar görenlerin yasal bir tazminat hakkı olmaması belirsizliğe neden olacak.” dedi. Bölgede geçtiğimiz yıl 68 hayvanı parçalayan kurtlar bu yılın ilk yarısında da en az 65 hayvanı telef etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.