"Kürt devleti kurma planları vardı ve bunu başardılar"

"Kürt devleti kurma planları vardı ve bunu başardılar"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, hükümeti FETÖ ve PKK terör örgütü konusunda bugüne kadar uyardıklarını belirterek, "Gelinen süreçte haklı çıktık. Hükümet uyarılarımızı dikkate almadı" dedi

Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilatı’nın divan toplantısına katılan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, partilerinin FETÖ, Egenekon, Balyoz ve çözüm sürecinde mevcut iktidara her zaman uyarılarda bulunduklarını fakat dikkate alınmadığını söyledi. 
Saadet Partisi Meram İlçe Teşkilatı’nın Aralık ayı divan toplantısı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman’ın katılımıyla gerçekleşti. Partinin il binasında düzenlenen divan toplantısında açıklamalarda bulunan Yalman, şu anda Türkiye ve ortadoğuda çatışma ortamı oluşturan olayların hepsiyle ilgi Saadet Partisi olarak uyarılarda bulunduklarını söyledi.

4-2-041.jpg
O DEVLETİ ZATEN TANIDILAR 
“Türkiye ve Suriye’deki Kürtler’in ve Türkmenler ne zaman Amerika ve İsrail’e alet olmayı bırakıp aklını başına alırsa kurtuluşumuz o zaman olur” diyen Yalman, “Irak'ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurma planları vardı ve şimdi bunu başardılar. Bu saatten sonra refeaduma karşı çıkmanın bir anlamı yok. Orada bir devlet çoktan kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı bu devletin bayrağını aldı cumhurbaşkanlığı forsuna dikti. O devletin bayrağının önünde basın toplantısı yaptı” diye konuştu. 

FETÖ KONUSUNA BİZ UYARDIK 
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında 2004 yılında uyarılarda bulunduklarının altını çizen Yalman, şunları söyledi: “Şimdi FETÖ’den mağdur olduklarının söylüyorlar. Zamanında biz bunların Amerika’ya, Vatikan’la bağlantısı olduğunu ve sağlam pabuç olmadıklarını çok söyledik. Yanlış yapıyorsunuz, devleti gittikçe bunlara teslim ediyorsunuz dedik. Fethullah Gülen’den gelen ekibi devlet kadrolarına yerleştirdiler. Bin 200 kişilik hakim, savcı alımında 800 kişilik liste Pensilvanya’dan geldi. Ve bu listeyi Adalet Bakanının önüne koyuyorlardı. Biz bunların hepsi şahit olduk.” Saadet partisinin İslam’ı hassasiyetler göz önünde bulundurulmadan hiçbir konuda karar vermediğini vurgulayan Yalman, “Bir mesele İslam’a aykırıdır dediğimizde o karar neden gelirse gelsin kesinlikle karşı çıkarız. Bu ölçüyü bütün teşkilat mensuplarımızın dikkate alması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yalman, Ergenekon, Balyoz ve çözüm süreci gibi meselelerde her zaman uyarılarda bulunduklarını belirterek, “Balyoz ve Ergenekon meselelerinde dikkat etmeleri gerektiğini söylediğimizde ergenekonculukla suçlandık” diye konuştu. 

4-1-033.jpg
KANLI ÇATIŞMA OLACAĞINI BİLİYORLARDI
Yalman, çözüm sürecinde dönemin başbakanıyla yaptıkları konuşmaya değinerek, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Çözüm sürecinde de ayı şekilde de bu günki Cumhurbaşkanına iyi niyetle başlatmış olabileceklerini fakat bu süreçte ölçülere dikkat etmeleri gerektiğini söyledik. Burada yanlış yaparsan kaosa gidersin dedik. Dönemin Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, dönemin Başbakanına bizzat gidip, ‘Bu sürecin neticesi ya kanlı bir çatışmaya gidiyor ya da Türkiye’yi bölünmeye gidiyor’ dedi. Başbakan da gülerek, ‘Bölünme olmaz ama kanlı çatışma olabilir’ dedi. Bunların fakında olup çözüm sürecini yürüttüler.” 


SİNEMA ARTİSTLERİNDEN NETİCE ALAMADILAR
Başbakanlık tarafından hazırlanan Akil Adamlar heyeti hakkında da açıklamalarda bulunan Yalman, şunları söyledi:“Artist ve soytarıları Akil Adamlar listesine aldılar. Artist dediğin kişi yönetmenin dediğini yapar, o kadar şarlatanın o listesi yer almasına negerek vardı. Güneydoğudu uulemalar, medrese alimleri ve kanaat önderleri var. Oluşturulan listeden çok daha bilgili ve elit insanlar var. Bunları bölge bölge toplayın ve deyin ki: ‘Bu işi halledeceğiz, gerekirse af çıkartacağız polis, asker ve jandarma şehit etmeyenlerle ilgili olarak. Belirlenen zaman içerinde silahlarını teslim etsinler, dağdan indirin bu insanları. Ne yapacaksak beraber yapalım.’ Sinema artistleri bunu çözemez bunu ancak oraya hakim olan insanlar, aşiret reyisleri, alimler çözebilir diye uyardık.  Niyet doğru olabilir ama uygulama yanlış dedik. Ama dinlemediler ve hiç dikkate almadılar. Netice bugünkü kaos noktasına geldi.”
ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum