Kürdoloji Bölümü Kadri Yıldırım İçin Destek Açıklaması Yaptı

Kürdoloji Bölümü Kadri Yıldırım İçin Destek Açıklaması Yaptı

Artuklu Üniversitesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü akademisyen ve çalışanları yolsuzluk operasyonunda kapsamında adı geçtiği iddia edilen Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'a destek vermek...

Artuklu Üniversitesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü akademisyen ve çalışanları yolsuzluk operasyonunda kapsamında adı geçtiği iddia edilen Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım'a destek vermek için basın açıklaması yaptı.

Üniversite binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişiden oluşan akademisyen ve çalışanlar adına basın açıklaması yapan Öğretim Görevlisi Ramazan Pertev, kamuoyunun yakından tanıdığı Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın, Artuklu Üniversitesi, Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü olarak son dört yılda yaptıkları hem hükumet hem kamuoyu nezdinde takdirle karşılandığını belirterek, basında çıkan haberlerde onun ihale yolsuzluğuna bulaşmış biri olarak gösterilmesi ahlakla ve de basın etiği ile bağdaşmadığını söyledi.

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla daha önce başlatılmış olan bir soruşturma çerçevesinde üniversiteden bazı yetkilileri gözaltına alındığını belirten Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü görevli öğretim görevlisi Ramazan Pertev, ”Basına yansıyan haberlerde konuyla ilgili Mardin merkezli 7 ilde yolsuzluk operasyonu başlatıldığı ve bu vesile ile birçok kişinin gözaltına alındığı belirtilmesine karşın, gözaltına alınanlar arasında özellikle Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Kadri Yıldırım'ın adının ön plana çıkarılması dikkat çekicidir. Daha da dikkat çekici olanı Sayın Yıldırım henüz odasında çalışırken ve odası hiçbir aramaya tabii tutulmadığı halde bazı basın organlarınca odasının arandığının ve gözaltına alındığının bildirilmesidir. Bu tutum hiçbir şekilde kabul edilemez.” dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması olanca kararlılığıyla sürdürülmeli ve gerçekler ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Pertev, ”Ancak çeşitli çevrelerce son birkaç yılda gerek raporlar gerekse fişlemeler yoluyla Prof Dr. Kadri Yıldırım'ın şahsında Yaşayan Diller Enstitüsüne basın üzerinden karalama kampanyası başlatılması ve hiç alakası olmadığı halde adının yaz aylarında başlatılan bir yolsuzluk operasyonuna dâhil edilmesi Kürt Dili ve Kültürü bölümünün yıpratılması ve itibarsızlaştırılması olarak anlaşılmaktadır. Bu vesile ile biz Artuklu Üniversitesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü akademisyen ve çalışanları olarak bu hukuk dışı ve etik olmayan karalama ve itibarsızlaştırma kampanyasını kınıyor ve yürütülmekte olan adli soruşturmanın en kısa zamanda sonuçlanıp gerçeklerin ortaya çıkarılmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra üniversite önünde toplanan öğretim görevlileri ve çalışanlar tepkilerini gösterdikten sonra alandan ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.