Kurbanlar 'Şifa Niyetine' Afrika'ya

Kurbanlar 'Şifa Niyetine' Afrika'ya

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda özellikle yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara kurban bağışı yapma çağrısında bulundu. Yeryüzü Doktorları Derneği bu yıl Afrika'nın geri...

Yaklaşan Kurban Bayramı'nda özellikle yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için harekete geçen sivil toplum kuruluşları, vatandaşlara kurban bağışı yapma çağrısında bulundu. Yeryüzü Doktorları Derneği bu yıl Afrika'nın geri kalmış 9 ayrı ülkesinde "Paylaşırız yeryüzüyle şifa niyetine" sloganı ile kurban kesimi ve yardım çalışması yürüteceklerini belirtti. Dernek, Afrika için kurban bedelinin 270 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Yeryüzü Doktorları Derneği, Kurban Bayramı nedeniyle yürüteceği yardım çalışmalarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Derneğin Zeytinburnu'ndaki merkez binasında düzenlenen toplantıda gazetecilere bilgi veren Genel Sekreter Dr. Yahyahan Güney, 40'a yakın ülkede 2000 yılından bu yana yardım çalışmaları yürüttüklerini belirterek, dernek olarak kurban faaliyetinde bulunduklarını söyledi.

4 kıtada yardım çalışması yaptıklarını ancak Afrika'nın geri kalmış 25 ülkesine yoğunlaştıklarını ifade eden Güney, "Bu yıl da her yıl olduğu gibi katılımcıların desteği ile yardım çalışmalarına devam edeceğiz. 9 ülkede kurban keseceğiz. Bu ülkeler bizim daha önce faaliyetlerde bulunduğumuz ve çok iyi ortaklıklarla düzgün bir çalışma içinde hizmetlerimizi yapacağımız yerlerdir. Önceki yıllarda toplam 60 bin kurban hisssesi dağıtmış durumdayız." dedi.

Bu yıl yardım kurban fiyatının Afrika için 270 lira olarak belirlendiğini ifade eden Güney, Somali, Kenya, Nijer, Çad, Gambiya, Gana, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kamerun ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde kurban keserek 150 ayrı noktada dağıtım yapacaklarını anlattı. Güney, Türkiye'ye sığınan sınırdaki göçmenlerle ilgili çalışmalar yaptıklarını da belirterek düzenli olarak kendilerine Suriyeli sığınmacılarla ilgili ihtiyaç listelerinin ulaştığını ve ellerinden gelen yardımı da bölgeye ulaştırmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Uluslararası tıbbi yardım kuruluşu kimliği ile açlık çekilen bölgelerde beslenme yetersizliği çeken insanlara ulaşmayı hedefleyen Yeryüzü Doktorları, yoksulluk, doğal afetler, iç savaşlar nedeni ile ağır insani krizlerin yaşandığı Afrika ülkelerine bu kapsamda öncelikli olarak yardım ulaştırıyor. Dernek, kurban çalışmaları yanında bölgeye gönüllü sağlık ekipleriyle de insani yardım ulaştırıyor. Dernek yetkilileri kurbanının Afrika'da kestirmek isteyenlerin http://kurban.yyd.org.tr adresinden veya 0212 586 12 12 no’lu telefondan çağrı merkezini arayarak bağışlarını yapabileceklerini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.