Kurban Bayramı Afyon'da Coşkuyla Kutlanıyor

Kurban Bayramı Afyon'da Coşkuyla Kutlanıyor

Kurban Bayramı, Afyonkarahisar’da huzur içerisinde kutlanıyor. Bayram namazında camileri dolduran vatandaşlar, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadı. İmaret, Mevlevi ve Ulu camilerinde kılınan bayram namazı ardından vatandaşlar, kendi...

Kurban Bayramı, Afyonkarahisar’da huzur içerisinde kutlanıyor. Bayram namazında camileri dolduran vatandaşlar, bir bayrama daha kavuşmanın sevincini yaşadı.

İmaret, Mevlevi ve Ulu camilerinde kılınan bayram namazı ardından vatandaşlar, kendi aralarında bayramlaştı. Camileri dolduran vatandaşlar, çıkışta yardımda bulundu. Ayrıca, hutbede dua edilerek birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine yönelik mesajlar verildi. Sabahın erken saatlerinden itibaren Müslümanlar, kurban ibadetini yerine getirmek için namaz sonrası kesim yerlerini doldurdu. Kurban kesenler, komşularına ve fakir vatandaşlara et dağıtarak, bayram sevincini paylaştı.

YARALANMALAR AZALDI

Öte yandan, Afyonkarsahisar’da bayram namazından sonra kurban keserken yaralanan kasap ve bazı vatandaşlar hastanelerin yolunu tuttu. Kurban keserken, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan onlarca kişi, hastanelerde tedavi altına alındı. Şu ana kadar 15 vatandaşın kesi yarasıyla acile başvururken, geçen yıla göre yaralanmalarda azalma olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da manzara değişmedi. Acil servislerde, kurban keserken kendisini yaralayan insanlara müdahale edildi. Afyonkarahisar’da bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar, kurbanlarının başına gitti. Kurban kesimi sırasında birçok talihsiz kaza yaşadı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Bulut, hayvanı yere yatırmak isterken darbelerine maruz kalan, bıçağı kaydırarak vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kişilerin acil servise başvurduğunu söyledi. Yaralılara müdahale edildiğini ifade eden Duran, yaraların hafif olduğunu dikiş atılarak taburcu edildiğini anlattı.

YEREL GAZETELER BAYRAM TATİLİNDE

Milli mücadele yıllarında basın olarak büyük görev ifa eden ve 70 yıllık geçmişi olan yerel basının güçlü olduğu Afyonkarasihar'da çıkan günlük gazeteler, geçmiş yıllarda olduğu gibi bayram tatil yapma kararı aldı.

Afyonkarahisar’da yayınlanan 13 günlük gazete, Kurban Bayramı süresince yayın yapmayacaklarını bildirirken, gazete sahiplerinin kararı, yerel basın çalışanları tarafından memnuniyetle karşılandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.