Küpeliler A.ş.'den Eskişehir'e 135 Milyon Dolarlık Çimento Fabrikası

Küpeliler A.ş.'den Eskişehir'e 135 Milyon Dolarlık Çimento Fabrikası

Eskişehir'in köklü şirketlerinden Küpeliler A.Ş., İnönü ilçesinde 135 milyon lira mal olacak çimento fabrikası kuruyor.

Eskişehir'in köklü şirketlerinden Küpeliler A.Ş., İnönü ilçesinde 135 milyon lira mal olacak çimento fabrikası kuruyor. Ağustos ayında temeli atılan ve Avrupa standartlarının üzerindeki fabrika'da yılda 2 milyon ton çimento, 1 milyon 500 bin ton da klinker üretilecek. 387 dönüm arazi üzerine kurulmakta olan fabrikada 100 civarında personel istihdam edilecek.

    İsmi 'Eskişehir Çimento' olacak olan fabrika, Küpeliler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küpeli, kardeşi ve Başkan Yardımcısı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu Üyesi oğlu Hakan Küpeli'nin katıldığı toplantı ile tanıtıldı.

    32 yıldan bu yana sektörde faaliyet gösteren Küpeliler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küpeli, Eskişehir'e büyük bir çimento fabrikası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İnönü ilçesine yapılmakta olan fabrikanın 135 milyon dolara mal olacağını belirten Hasan Küpeli, Ağustos ayı sonlarında temeli atılan fabrikadaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Hasan Küpeli, şöyle dedi: " Fabrikayla ilgiili gerekli tüm izinleri ve altyapı çamışmalarını tamamladık. 387 dönüm üzerine kurulmakta olan fabrika Avrupa standartlarının üzerinde olacak. Son teknoloji ve makineleri kullanacağımız fabrikada 97 kişi istihdam edilecek. Bu fabrikamız faaliyete geçince yılda 2 milyon ton çimento, 1 milyon 500 bin ton klinker üreteceğiz. Fabrikamız Eskişehir’e, Türkiye'ye hayırlı olsun.”

    Günümüzde sunta, ahşap mobilya, kapı, hazır beton ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Küpeliler A.Ş.'nin kurmakta olduğu söz konusu çimento fabrikasının Ağustos 2015'te üretime geçeceğini ve planları buna göre yaptıklarını aktaran Hasan Küpeli, "Hedef pazarımız Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Adapazarı olacak. Ama büyük oranda ihracat hedefliyoruz. Zaten çok büyük talep var. Fabrikamız Bursa'ya 110, Gemlik Limanı'nı 140, Kütahya'ya 65, Eskişehir'e 40 kilometredir. Fabrikanın yeri güzel ve merkezi. Ürünlerimizi iç pazarın yanı sıra ihraç ta edeceğiz. Bu yönde şimdiden talepler alıyoruz." diye konuştu.
dedi.

    Fabrikanın isminin 'Eskişehir Çimento' olacağını dile getiren Hasan Küpeli, "Malumunuz Eskişehir Çimento daha önce de vardı. Sabancı Ailesi satın alınca ismi Çimsa olmuştu. O isim şimdi boşa çıkınca biz satın aldık. Kuracağımız bu fabrikaya 'Eskişehir Çimento' ismini vereceğiz." diye konuştu.

    Türkiye’de kişi başına düşen çimento miktarının 678 kilo olduğunu belirterek, “Avrupa ülkelerinde bu rakam 2 bin kiloya kadar yükseldi. Sonra 750 kiloya düştü. Çimentoya ihtiyaç her gün artıyor. Çin’den sonra en çok çimento üreten ülkeyiz. Ülkemizde çimentonun ham maddesi bol. Eskişehir’de bir fabrika vardı, biz ikincisini kuruyoruz." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.