Kupa kuraları çekildi

Kupa kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası play-off maçlarının kurası dün çekildi. Konyaspor, Bucaspor ile eşleşirken, Konya Torku Şekerspor ise kayseri Erciyesspor ile eşleşti. Konya içerde, Şeker deplasmanda

Ziraat Türkiye Kupası play-off müsabakalarının kuraları dün çekildi. İstanbul Ataköy TMOK Olimpiyatevi'nde gerçekleştirilen kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik ile play-off aşamasında mücadele edecek 32 kulübün temsilcileri katıldı.
Konyaspor’u kura çekiminde temsil eden olmazken, Şekerspor adına ise, futbol şube sorumlusu Necati Batı katıldı. Kurada; Konyaspor-Bucaspor, Şekerspor ile Kayseri Erciyesspor ile eşleşti. Şekerspor futbol şube sorumlusu Necati Batı, “Şekerspor olaraka katıldığımız tüm liglerde başarıyı hedefliyoruz. Türkiye kupasında da ilk iki turu başarıyla geçtik. Hedefimiz şimdi, Erciyesspor’u deplasmanda yenerek gruplara kalmak” dedi.   26-27-28 Ekim 2010 tarihlerinde oynanacak Ziraat Türkiye Kupası play-off aşamasında, 2. kademe maçları sonucu tur atlayan 18 takım, 2009-2010 sezonunda Spor Toto Süper Lig'i 5-15 arasında tamamlayan 11 takım ve Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takım, tek maçlı eliminasyon sistemine göre mücadele edecek. Spor Toto Süper Lig'i ilk 3 sırada tamamlayan Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor, kupaya grup aşamasından katılacak.
TFF Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, kura çekiminde yaptığı konuşmada, şunları söyledi. "Geçtiğimiz sezon değiştirilen ve bu sezon da uygulanan Ziraat Türkiye Kupası'nın yeni statüsü kapsamında eklenen play-off turu sayesinde Türkiye Kupası heyecanını yaşayacak takım sayısı 72'ye çıktı. Bu kapsamda oynanan ilk 2 kademe turlarında başarılı olanlarla, play-off turuna direkt olarak katılacak toplam 32 takıma başarılar diliyorum. Play-off turunun ardından Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak. Bu sezon play-off kura aşamasında hiçbir takım seri başı olarak yer almayacak."
Kulüplere dağıtılacak ödül miktarının bu sezon 18 milyon 460 bin dolara çıkarıldığına değinen Özerten şöyle devam etti: "İlk 2 kademede başarılı olan takımlar tur başına 20'şer bin dolar katılım parası aldı. Özetlersek 1. kademeden katılıp bugünkü kura çekiminde aramıza olan bir kulüp, play-off katılım bedeli ile birlikte şimdiden 75 bin dolar prim almış oldu. Bu uygulamayla Türkiye Kupası gelir havuzundan, daha çok profesyonel kulübün yararlanması sağlanıyor. Ümit ediyorum, tüm kulüpler sportif rekabetin yanı sıra Türkiye Kupası maçlarında da centilmence mücadelelerine devam ederler" şeklinde konuştu.
Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik’in kulüp temsilcilerine kura çekimiyle ilgili bilgi vermesinin ardından yapılan kura çekiminde eşleşmeler şöyle oldu. Kırıkhanspor–Bandırmaspor. Yeni Malatyaspor–Hacettepespor. Menemen Belediyespor–Kasımpaşa. Ankaragücü–Tokatspor. Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu. Kayseri Erciyesspor-Konya Torku Şekerspor. Büyükşehir Belediyespor–Dardanelspor. Eskişehirspor–Denizlispor. Karşıyaka–Kayserispor. Sivasspor–Manisaspor. Beypazarı Şekerspor-Kardemir Karabükspor. Konyaspor–Bucaspor. Orduspor-Antalyaspor. Gaziantepspor-Türk Telekomspor. Gençlerbirliği-Akçaabat Sebatspor. Gaziantep BŞ–Samsunspor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.