Kunduracı esnafından HAS Partiye destek

Kunduracı esnafından HAS Partiye destek

HAS Parti Konya Milletvekili adayı T. Rıza Güneri ve Veli Tolu dün Aykent Ayakkabıcılar Sanayi Sitesinde esnaflar ile buluştu.

Cuma namazı çıkışı önce esnaflara hitap eden Güneri ve Tolu, daha sonra işyerlerini gezerek esnafların sorunlarını dinledi. Güneri kürsüde konuşma yaptığı sırada kunduracı esnafı sürekli olarak havalanan askeri uçakların çıkardığı gürültüden bıktıklarını ifade ederek Güneri’den destek istedi. AKP Hükümeti’nin yıllardır halkı oyaladığını ifade eden Güneri, “Başbakanımız Konya’ya geldiğinde, sivil havaalanı ile ilgili herhangi bir proje sundu mu?, taban fiyatı ile ilgili bir açıklama yaptı mı? Konya’ya yapacakları hangi bir yatırımın müjdesini verdi. AKP yıllardır sadece belirli bir kesime hizmet etti. Niye gelip kunduracı esnafının sorununu dinlemedi, özellikle Cuma günleri namaz vakti uçuşları artan uçakların çıkardığı gürültü ile ilgili bir açıklama yapmadı. Biz HAS Parti olarak tüm bunların cevaplarını çok iyi biliyoruz. Ve Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile tüm bu sorunların üstesinden geleceğiz” dedi.
HAS Parti Konya Milletvekili adayı Veli Tolu’da konuşmasında ülke kaynaklarının nasıl faize gittiğini anlattı. Tolu, AKP Hükümeti’nin iktidarında en büyük kar eden kuruluşlar bankalar. Çünkü bankalar üretim yapmıyor, buğday ekmiyor, ayakkabı imalatı yapmıyor. Ne yapıyor borç batağı içerisinde olan esnafa, dar gelirliye kredi veriyor karşılığında faiz alıyor. Aldığı faiz ne kadar? 20 milyar. Tabi ki kar eder etmez mi? Peki hükümet faize ne kadar para ödüyor 60 milyar. Bu 80 milyar ile ülkeye yatırım yapılsa, esnaf desteklense, işçi, memur, emekli rahat bir yaşam sürse kötü mü olur? Bunun için bizim yapacağımız tek şey havuz sistemini hayata geçirmek. Bunun içinde sizlerin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Güneri ve Tolu, partililer ile birlikte esnafları gezerek sorunlarını dinledi ve sohbet etti.
ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.