Kumbarada Biriken Kitaplar Öğrencilere Ulaştı

Kumbarada Biriken Kitaplar Öğrencilere Ulaştı

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 'Kitap Kumbarası' projesiyle toplanan kitaplar, Baykan ilçesindeki Yunus Emre İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.Törene katılan Baykan...

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirilen 'Kitap Kumbarası' projesiyle toplanan kitaplar, Baykan ilçesindeki Yunus Emre İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilere dağıtıldı.

Törene katılan Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, projede emeği geçenleri kutladı. Akıl, "Okula gelirken nöbetçi öğrencimizin elinde de kitap olduğunu gördük ve bu bizi sevindirdi. İnanıyorum ki bugün bu projeyle buradaki öğrencilerimize verilen kitaplar, öğrencilerimizin okumaya olan ilgisini daha da artıracaktır. Bu tür projelerin devamını temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Kitap dağıtımının ardından konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şeker de kitapların önemine değindi. Lisenin örnek çalışmalarda bulunduğunu ve bu projenin de bunlardan biri olduğunu belirten Şeker, "Bizim kitap okuma açlığımız var. Eruh'ta da proje ile kitap ulaşmamış yerlere kitaplarımızı ulaştırdık." dedi.

Okul müdürü İdris Yolbaş, geçen yıl başlatılan 'Kitap Kumbarası' projesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini, projenin bu yıl da devam ettiğini söyledi. Yolbaş, "Vatandaşlarımız, kentin farklı yerlerine bıraktığımız kitap kumbaralarına ihtiyaç fazlası kitapları atarak projemize destek veriyor. Biz de bu kitapları okulda düzenleyerek daha sonra ihtiyacı olan köy okullarına dağıtıyoruz. Bugüne kadar 20'den fazla okula kitap desteğinde bulunduk. Projemiz ile köy okullarına kitap desteğimiz devam edecek." diye konuştu.

Kitap dağıtım törenine, Baykan Kaymakamı Ufuk Akıl, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Şeker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Rifat Uğur ve okul müdürü İdris Yolbaş katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.