Kültür emperyalizmine dikkat!

Kültür emperyalizmine dikkat!

Konya Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanlığına yeni seçilen Sefa Özdemir ile yeni yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


KGC’nin İhsaniye Mahallesi’ndeki binasında gerçekleştirilen ziyarette kısa bir konuşma yapan Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Güçlü, dünyada global kültürün yerel kültürleri yok ettiğine işaret ederek “Konya Aydınlar Ocağı olarak küresel kültür emperyalizmine karşı kendi çapımızda mücadele ediyoruz. Düzenlediğimiz kültürel, sosyal ve sanatsal etkinlikler ile elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Kültür emperyalizmi Türk kültürünü de yok etmek istiyor. İki asırdır bunun mücadelesi veriliyor. Sivil Toplum kuruluşları küresel kültür saldırılarına karşı güçlerini birleştirip mücadele etmek zorundalar. KGC’nin de medya alanında bunu yaptığına inanıyoruz. Yeni seçilen başkan Sefa Özdemir ile yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum” dedi.
KGC Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Özdemir de, Dr. Mustafa Güçlü’nün sözlerine katıldıklarını belirterek şunları kaydetti: Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızı bilinçlendirmek için İletişim Fakültesi işbirliği ile eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Bu arada Konya medyasına yönelik yeni bir yarışmanın ön hazırlıklarını yapıyoruz. Kıbrıs’tan gelecek meslektaşlarımızı da Konya’da misafir edeceğiz. Konya basın-yayın organları olarak yerel ve milli kültürü korumada üzerimize düşen görev ve hassasiyetin farkındayız. Aydınlar Ocağı’nın bu alandaki mücadelesini takdirle karşılıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.