Kudüs Temas Grubu, Acil Gündemle Toplanıyor

Kudüs Temas Grubu, Acil Gündemle Toplanıyor

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi üzerine, Türkiye’nin de üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs Temas Grubu, Fas’ın ev sahipliğinde Rabat’ta acil gündemle toplanıyor.Dışişleri Bakanlığı’nın...

İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi üzerine, Türkiye’nin de üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Kudüs Temas Grubu, Fas’ın ev sahipliğinde Rabat’ta acil gündemle toplanıyor.

Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı yazılı duyuruda "Son dönemde İsrail’in Kudüs ve Harem-i Şerif’e yönelik ihlallerini yoğunlaştırması ve 5 Kasım günü İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesi üzerine, ülkemizin de üyesi olduğu İİT Kudüs Temas Grubu 12 Kasım günü Fas’ın ev sahipliğinde Rabat’ta acil gündemle toplanacaktır." ifadelerine yer verildi.

Filistin meselesi ve Kudüs’e ilişkin konularda bakanlar düzeyinde oluşturulan Temas Grubu’nda Türkiye’nin yanı sıra Filistin, Suudi Arabistan, Fas, Ürdün, Mısır, Gine, Malezya ve Azerbaycan ile İİT Genel Sekreteri yer alıyor. Türkiye, toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş başkanlığında bir heyetle temsil ediliyor.

Toplantıda, Filistin meselesi, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda bir Eylem Planı’nın kabul edilmesi öngörülüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.