Kudüs, insanlığın ve özgürlüğün adı

Kudüs, insanlığın ve özgürlüğün adı

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 156. Hafta basın açıklamasını gerçekleştirdi. Kayalıpark’ta gerçekleşen basın açıklamasını platform adına Muammer Durmaz yaptı. bu haftaki basın açıklamasının konusunu ise Dünya Kudüs Günü oluşturdu.

Tarihi olayların insanlarla, şehirlerle yazıldığını ifade eden Muammer Durmaz, insanlar ve olayların değiştiğini fakat şehirlerin varlıklarının devam ettirdiğini söyledi. Şehirler bazen hüzünle anılırlar bazen de sevincin adı olduklarını belirten Durmaz, “Kutsallıkla bütünleştiklerinde şehirler tarihin adı olurlar. Tevhidin ve adaletin simgesine dönüşür, özgürlüğün şiarı olurlar. Kudüs, tarihin kalbidir. Kudüs, insanlığın onuru ve özgürlüğün adıdır. Peygamberlerin el emeği ile şekillenmiş, sınırları Salihlerin ayak iziyle çizilmiş, her binasında kulluğun ve özgürlüğün izlerinin bulunduğu kadim şehirdir Kudüs. bir sevdadır, Salihlerin yüreğinde. bir meşaledir, özgürlük sevdalılarının yolunu aydınlatan. Bir hançerdir, zalime karşı çekilmiş olan. Kudüs, şehirlerin anası Mekke’nin öz kardeşidir” dedi.
İnsanlığın beklentisi olan gerçek barışın Kudüs’ün esenliği ile mümkün olacağını dile getiren Durmaz, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz gün Dünya Kudüs Günü’ydü. Çevresi mübarek kılınmış Kudüs’ün tüm çevresiyle birlikte dünya esenliğinin merkezi olması için mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz. Kudüs, bütün değerini vahiyden alır. Yarın vahyin insanlığa son bir kez inişinin başlangıç günüdür. Tamamlanmış ve kâmil kılınmış dinin, ilk tohumunun atıldığı gündür. Bugün Kadir gecesidir. Rahmetin ve bereketin sağanak sağanak indiği, indirildiği gecedir. Kudüs’ün mahsunluğu, insanlığın vahye duyarsız olmasındandır. İnsanlık vahiy karşısındaki duyarsızlığının ceremesini zulmün yaygınlığı, tevhit ve adaletin yalnızlığıyla çekmektedir.” Durmaz, vahyin ülke gündeminde yer almıyor olmasının ve ana konuların vahiy ekseninden uzak tutulmasının Müslümanlar açısından tedirgin olunacak bir durum olduğunu kaydetti. Vahiy eksenli olmayan ve kaynağı vahiy olmayan hiçbir düşüncenin ve uygulamanın insanlığa bir fayda getirmeyeceğini vurgulayan Durmaz, bu durumun sadece zulümlerin üzerini örtüp, acıların hissedilmesine geçici bir süre engel olunacağını bildirdi. Açıklamanın ardından platform üyeleri gelecek hafta aynı yer ve saatte buluşmak üzere sessizce dağıldı.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.