Kudret narı eczanelerde

Kudret narı eczanelerde

Uzun yıllardır bilinen ve sağlığa etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış olan kudret narı, Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital® tarafından yüksek standartlarda üretilerek, doktor ve eczacı danışmanlığında sunulmak üzere, eczanelere taşındı

Zade Vital®, yepyeni bir ürünü daha toplumumuzun hizmetine sundu. Ülkemizde ağırlıklı olarak  Marmara ve Ege bölgelerinde yetiştirilen kudret narı, Zade Vital® ve Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR işbirliği içinde, doktor ve eczacı danışmanlığında sunulmak üzere, eczanelerde yerini aldı.   Sağlık alanında gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmaları ile, ülkemizin bitki zenginliğini toplum sağlığına destek sağlayacak güvenilir ürünler haline getiren Zade Vital, bir bitkimizi daha eczanelerimize kazandırdı.  Özellikle natürel sızma zeytinyağı ile maserasyon yöntemiyle üretilen Zade Vital® Zeytinyağlı Kudret Narı, Zade Vital® Tesisleri’nde GMP (Good Manufacturing Practices / İyi Üretim Uygulamaları) standartlarında üretildi. Dünyada ve Türkiye’de ilk kez günlük kullanım ambalajlarında sunulan Zade Vital® Zeytinyağlı Kudret Narı, bu özelliğiyle kullanıcılar için kullanım kolaylığı sağladı. Dr. Portakal Sağlıklı Yaşam Merkezi Fizik Tedavi & Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal Kudret Narı’nın insan sağlığına pek çok açıdan olumlu etkilerinin olduğunu açıkladı.

DİYABET HASTALIĞI TEDAVİSİNE DESTEK

Zeytinyağlı kudret narının içeriğinde birçok fitobileşiğin yer aldığını ve "Polipeptid k (PPK)" gibi bileşiklerin kan şekerini düşürücü özelliğe sahip olduğunu belirten Dr. Mehmet Portakal, bu hipoglisemik etkinin; içindeki aktif bileşiklerin insülin benzeri yapıda olmaları ve glikoz toleransını iyileştirmesine destek olduğunu söyledi. Dr. Mehmet Portakal sözlerine şöyle devam etti: “Kudret narındaki fitobileşiklerin; insülin sekresyonunu, dokulara glikozun geri alımını, karaciğerdeki glikojen sentezini ve glikoz oksidasyonunu artırıp, hepatik glikoneogenezisi azaltarak etki gösterdiği düşünülmektedir. Bu nedenlerden dolayı zeytinyağlı kudret narı; diyabetli hastalarda kan şekerinin düşürülmesine yardımcı olarak kullanılabilmektedir.” Zeytinyağlı kudret narının ülser tedavisine de yardımcı olabileceğinin çalışmalarla gösterildiğinin altını çizen  Dr. Mehmet Portakal, kudret narının antioksidan etkileri ve yara iyileştirici özelliklerinden dolayı tedaviye yardımcı olarak da kullanılabileceğini belirtti. Dr. Mehmet Portakal, zeytinyağlı kudret narının ayrıca antimikrobiyal etkinliği yönünden de tedaviye destek olarak kullanılabileceğini sözlerine ekledi. İki haftalık kullanım paketi olarak sunulan Zade Vital® Zeytinyağlı Kudret Narı’nın kullanımı da son derece kolay. Dahilen yetişkinlerde kahvaltıdan 30 dakika önce aç karnına 1 çorba kaşığı olarak, haricen ise günde 2 kez ince bir tabaka halinde gerekli görülen yere sürülerek uygulanabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.