Kudbettin Arzu: Kurbanlık Sayısı Yeterli, Fiyatlar Geçen Sene İle Aynı

Kudbettin Arzu: Kurbanlık Sayısı Yeterli, Fiyatlar Geçen Sene İle Aynı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, bu sene kurban ithalatı yapılmadığını belirterek, "Türkiye‘de yeterli sayıda, hatta yeterli sayının 2 misli havyan bulunuyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu, bu sene kurban ithalatı yapılmadığını belirterek, "Türkiye‘de yeterli sayıda, hatta yeterli sayının 2 misli havyan bulunuyor." dedi. Arzu, fiyatların da oynamadığını, geçen sene ile hemen hemen aynı olduğunu vurguladı.

Arzu, Dünya Gıda Günü etkinliğinden ayrılırken gazetecilerin kurban miktarı ve fiyatları ile ilgili sorularını cevapladı. Bu sene kurbanlık ithalatı yapılmadığını dile getiren Bakan Yardımcısı, şunları kaydetti:

"Türkiye‘de yeterli sayıda, hatta yeterli sayının 2 misli havyan bulunuyor. Fiyatlar, geçen sene ile aynı seviyede. Fiyatların denetimi adına her gün kurban alanlarından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na veri akıyor. Bütün bunları ele aldığımızda fiyatların geçen sene ile aynı seviyede olduğunu görüyor ve anlıyoruz. Tabii hayvanın büyüklüğüne ve ağırlığına göre fiyatlar belirleniyor ama şu bir hakikat bedellerde bir artış yok."

Suriye ve Irak’tan kontrolleri yapılmayan kurbanlıkların girdiği iddialarına da Arzu, "Sınırlarımız, gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gerek güvenlik güçleri tarafından denetleniyor. Yani bizim malumatımız dâhilinde kaçak hayvan girişi yok. Olsa bile çok değildir. Yani öyle çok büyük oranda bir kaçak hayvan girişi yok." karşılığını verdi. Gazetecilerin "Ekmeğin içinde sistein olarak anılan bir katkı maddesi var mı?" sorusunu ise Arzu, "Yeni tebliğ ile ekmekte tuz oranı daraldı. Ekmeğe herhangi katkı maddesi konulması yasaklandı. Yani böyle sistein olarak anılan bir katkı maddesi yok, unlu mamullerde." diye cevapladı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.