'Küçük İstanbul'da Danslı Yankesicilik

'Küçük İstanbul'da Danslı Yankesicilik

Almanya'nın başkenti Berlin’de “Küçük İstanbul” olarak da adlandırılan Kreuzberg semtinde bulunan Görlitzer Park’ta uyuşturucu satışı durdurulamıyor. Polis son çare olarak bölgede ikamet edenleri uyaran bir bildiri dağıttı ve çevre...

Almanya'nın başkenti Berlin’de “Küçük İstanbul” olarak da adlandırılan Kreuzberg semtinde bulunan Görlitzer Park’ta uyuşturucu satışı durdurulamıyor. Polis son çare olarak bölgede ikamet edenleri uyaran bir bildiri dağıttı ve çevre sakinlerini uyuşturucu satıcılarına karşı dikkatli davranmaya çağırdı.

Uyuşturucu satıcılarının yanı sıra Görlitzer Park’ta yankesiciler de türemiş durumda. Polis parkı gezenlere veya çevresinde dolaşanlara dağıttığı el ilanlarında yankesicilere karşı da dikkatli olunmasını istedi.

Polis, kısaca “Görli” tabiriyle tanınan Görlitzer Park’ta cirit atan yankesicilerin başta turistler olmak üzere parkı gezmeye gelen ziyaretçilerin etrafını çevirdiğini ve sanki müzikli danslı bir karşılama töreni düzenlenmiş gibi çevresinde dans etmeye başladıklarını ve kişilere sarılarak bir fırsatını bulup ziyaretçilerin cüzdanlarını çaldıklarını duyurdu.

"NE İSTİYORLARSA VERİN"

Görlitzer Park’ta yüzlerce yankesicilik olayının meydana geldiğine işaret eden 5. Polis Direktörlüğü Halkla İlişkiler Departmanı Görevlisi Kerstinİsmer "İnsanları hassas olmaya, duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Niyetimiz konu üzerine hassasiyet oluşturmaktır." dedi.

Polis parkta gasp hadisesi yaşanması durumunda ise “Kendinizi savunmaya kalkmayın, ne isterlerse verin! Yoksa daha tehlikeli şeyler olabilir.” uyarısını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.