KTO Teknoloji Kampüsü’nde   eğitimler devam ediyor

KTO Teknoloji Kampüsü’nde eğitimler devam ediyor

Konya Ticaret Odası’nın Temmuz ayı Meclis toplantısı KTO Teknoloji Kampüsü’nde (KTOTEK) gerçekleştirildi. Meclis üyeleri toplantı öncesinde KTOTEK bünyesinde yer alan birimleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Kampüs gezisinin ardından KTOTEK Konferans Salonu’nda Meclis toplantısı başladı. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı’nın yönettiği toplantıda ilk olarak KTOTEK’e bağlı birimler sunumlarını gerçekleştirdi. KTOTEK Genel Müdürü Seyfi Suna, “Mesleki Eğitim Merkezi’nde bugüne kadar düzenlenen 481 meslek kursunda 7 bin 498 kursiyerin eğitim almıştır. Dış Ticaret Merkezi’nde 54 firmaya ihracat koçluğu, 38 firmaya ihracat danışmanlığı, 380 firmaya da hedef müşteri danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Model Fabrika’da 195 firma farkındalık eğitimi almış olup, 40 firmayla Öğren-Dönüş programı. 13 firmayla spesifik proje gerçekleştirilmiştir” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi, Model Fabrika ve Akıllı Teknolojiler Merkezi sunumlarının ardından Lamptime Yönetim Kurulu Başkanı Cihangir Mıhoğlu Model Fabrika deneyimini paylaştı. Model Fabrika’nın yürüttüğü Öğren-Dönüş programına katılan firmasında elde ettikleri verimlilik sonuçlarını anlatan Mıhoğlu, Konya sanayisinde yer alan tüm firmaların Model Fabrika ile işbirliği yaparak verimliliklerini artırmaları çağrısında bulundu. Son olarak KTO Karatay Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nacati Vardar da “Yapay Zeka Ticareti Nasıl Devraldı?” konulu sunum gerçekleştirdi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ise, “Hayata geçirdiği KTOTEK ile Konya Ticaret Odası’nın ve Konya’nın bir adım önde olduğunun haklı gururunu yaşıyoruz. KTOTEK modeli sadece diğer illerimiz değil dünya çapında örnek alınan bir model olmuştur. Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü; Konya ekonomisinin üretim ve ticaret kapasitesini dünya ile rekabette öne geçirecek şekilde geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir kurum olma yolunda ilerlemektedir” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.